Machine Vision Conference
ASML ALD
Nieuws
20 augustus

Wanneer doorzettingsvermogen loont: waarom ASMI het zo goed doet

Via uitputtend werk met Intel legde het bedrijf het fundament voor zijn positie op de markt voor atoomlaagdepositie, maar de opkomst van meer ald-toepassingen was nodig om die investering echt te gelde te kunnen maken. Het verhaal waarom ASM International het tegenwoordig zo goed doet.

ASML EUV NXE:3400C
Nieuws
12 augustus

ASML stoomt euv-werkpaard klaar voor verzending

De versnelde introductie van ASML’s NXE:3400C euv-scanner moet zorgen voor de productiecapaciteit waarop van logic-makers zitten te wachten. Zelfs geheugenmakers stappen nu aan boord.

Product
14 augustus

Nu leverbaar: PSS67, de waterbestendige PLC van Pilz

Omstandigheden eisen soms het maximale van besturingssystemen. Pilz ontwikkelde speciaal voor ruimtes waar vloeistoffen de vrijheid hebben een watervaste PLC, de PSS67. Dit besturingssysteem is een robuuste en compacte PLC die voldoet aan beschermingsgraad IP67. PSS67 PLC kan buiten de schakelkast, direct op de machine worden gemonteerd. Gebruikers besparen zo ruimte, verminderen hun bedradingskosten en krijgen meer flexibiliteit bij de realisatie van decentrale besturingsarchitecturen.

Nieuws
12 augustus

Nederlands chip-ecosysteem maakt kennis met Japanse Minimal Fab

Met de belofte om kleine series goedkoper te maken, werd de Japanse Minimal Fab-delegatie van AIST met open armen ontvangen in Nijmegen. Investeerders moeten zich nog wel aanmelden.

DSPE Optics Week
Column
5 juli

Smart Industry en leven lang leren

Al 25 jaar zie ik dat de internetwereld zich razendsnel ontwikkelt, met onder meer ethernet, TCP/IP en webapplicaties. Ondertussen zit de industrie gevangen in tientallen proprietary en onderling niet compatibele veldnetwerken als Profibus, Modbus, en niet herbruikbare applicaties. Nu eindelijk worden ethernet, TCP/IP en OPC-UA de industriestandaarden en kunnen we met minder kosten sneller meer applicaties realiseren, net als bij internet.

Product
6 augustus

Working with systemizing brains? The training ‘Benefit from autism in your R&D team’ is now available in English

International renowned expert on ‘autistic-thinking’ Peter Vermeulen, teaches how the brain of many technology professionals varies slightly from the average brain. Due to the increased interest, the training is now available in English.

Product
5 augustus

Training ‘Experimental Techniques in Mechatronics’ attracts participants from all over the world and scores a 9.4

In June 2019, another edition of ‘Experimental techniques in mechatronics’ took place in Eindhoven. Participants from all over the world registered and since the group size of this hands-on training is limited to 8 participants, it was sold out. The level of recommendation was amazing: a tremendous score of 9.4 out of 10.

Pilz PNOZ
Product
24 juli

Nieuw! Pilz veilig spanningsbewakingsrelais PNOZ s60

Aan het arsenaal van bestaande veiligheidsrelais voegt Pilz met de PNOZ s60 een relais toe dat voor veilige spanningsbewaking zorgt. De jarenlange ervaring in veiligheidsrelais combineert Pilz in de PNOZ s60 met de modernste veiligheidstechniek, zodat tegen minimale kosten de maximale veiligheid en rentabiliteit wordt bereikt. Door de bewaking van de veilige spanningsvrije toestand worden onderhoudswerkzaamheden aan machines en installaties veilig uitgevoerd. Uitvaltijden worden hierdoor tot een minimum beperkt.

Marcel Diemont NTS cybersecurity
Achtergrond
5 juli

Hoe NTS veilig omgaat met zijn data

NTS heeft een netwerk aan vestigingen en fabrieken, in Nederland en ver daarbuiten. Veilige informatieoverdracht tussen al die sites is essentieel, temeer omdat ze werken met ip dat over het algemeen niet van het bedrijf zelf is. It-manager Marcel Diemont vertelt over de uitdagingen en oplossingen.

B&R iot dashboard
Achtergrond
5 juli

Zes grote thema’s in industriële automatisering

Met de buzz rond Smart Industry focust de markt voor industriële automatisering zich op thema’s zoals cybersecurity, big data en connectiviteit. Met experts van B&R en Rockwell bespreekt Mechatronica&Machinebouw de belangrijkste trends.

Nieuws
4 juli

Eindhoven moet centrum ai-engineering worden

Het Eindhoven Institute of Artificial Intelligence Systems Institute, inclusief het AI Engineering Lab, moet de Brainport-regio het centrum voor ai in engineering maken.