advertorial 

Het Internet of Things is eindelijk binnen bereik voor industriële applicaties – zelfs op de meest geïsoleerde locaties

Het Internet of Things groeit door. De meeste huishoudelijke apparaten zijn al ‘connected’ met grote voordelen in controle en gemak. Ook voor industriële toepassingen is de behoefte naar connected devices groot, aangezien deze onderhoud vereenvoudigen, productie efficiënter maken en bovendien kosten kunnen besparen. Diverse factoren als robuustheid, weerbestendigheid en batterijduur, maar ook schaalbaarheid en beveiliging maken het Internet of Things voor de industrie een stuk complexer dan voor de consument. Daarom heeft Telemecanique Sensors de XIOT Cloud Connected Sensor ontwikkeld, een robuuste, autonome en draadloze oplossing voor het verbinden van technische installaties met de cloud.

Xiot Cloud Connected Sensor

Monitor industriële applicaties op afstand

De XIOT Cloud Connected Sensor wordt toegepast om een significante of abnormale statusverandering van een technische installatie of industriële toepassing te detecteren. Denk bijvoorbeeld aan de vulgraad van een perscontainer, de overloop van een vloeistoftank, de aan/uit-status van een pompinstallatie of het ongeautoriseerd openen van beveiligde deuren of hekken op afgesloten locaties. De zender stuurt deze gewijzigde status vervolgens direct als alarmmelding of waarschuwing naar één of meerdere ontvangers. Via een web portal én de XIOT-app op tablet of smartphone heeft de gebruiker op elk moment toegang tot alle aangesloten zenders en kan er dus snel actie worden ondernomen, indien nodig.

XIOT

Efficiëntere planning en hogere klanttevredenheid

Een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid van de XIOT Cloud Connected Sensor is de samenwerking tussen OMC Machineonderhoud en SPK Papierrecycling. OMC heeft de sensors geïnstalleerd op de perscontainers van SPK – die verspreid staan over diverse locaties. Wanneer de container (bijna) vol is, stuurt de sensor automatisch een melding naar de planningsafdeling van SPK, die zo alvast een vrachtwagen kunnen inplannen om de container te legen.

Ook wanneer de perscontainer in storing staat, ontvangt OMC automatisch een alarmmelding. Vaak zijn hun monteurs al onderweg voordat de gebruiker van de container doorheeft dat er een storing is. De XIOT Cloud Connected Sensor stelt SPK Papierrecycling in staat om efficiënter te plannen, terwijl OMC een hogere klanttevredenheid realiseert.

Deze video laat zien hoe OMC en SPK profiteren van de kracht van de XIOT Cloud Connected Sensor:

Robuuste standalone zender

De XIOT-zender is vanwege zijn robuuste eigenschappen bij uitstek geschikt voor locaties waar geen elektriciteit en internet beschikbaar zijn. Voor het verbinden van de machine of installatie met de cloud wordt gebruikgemaakt van LPWAN-technologie (Low Power Wide Area Network) van Sigfox. Via dit IoT-netwerk kunnen op grote schaal machines, apparaten en sensoren met een zeer laag energieverbruik veilig en tegen lage kosten met het internet worden verbonden. De XIOT Cloud Connected Sensor wordt standaard aangeboden inclusief een vijfjarig abonnement op het Sigfox netwerk.

XIOT       XIOT

De robuustheid van de XIOT Cloud Connected Sensor blijkt duidelijk uit de specificaties:

Vele industriële toepassingen mogelijk

De XIOT-zender kan worden aangesloten op alle installaties, applicaties, schakelaars of componenten die voorzien zijn van een spanningsloos contact. De XIOT-zender beschikt over twee potentiaal vrije contacten en is vanwege zijn robuuste eigenschappen breed toepasbaar in een groot aantal industriële toepassingen, zoals:

XIOT

Verschillende waterpompen met grote elektromotoren

Dankzij de XIOT Cloud Connected Sensor is het Internet of Things ook beschikbaar voor industriële toepassingen. Dit biedt industriële gebruikers de mogelijkheid om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van hun installaties en processen aanzienlijk te vergroten. Benieuwd naar alle toepassingen van de XIOT Cloud Connected Sensor? Hier leest u verder – en kunt u de brochure aanvragen.