advertorial 

Techwatch Books

De Ingenieur over Fortunes of High Tech – A history of innovation at ASM International 1958 – 2008

‘Fortunes of High Tech is de handelseditie van het proefschrift van historicus Jorijn van Duijn. Hij reisde de halve wereld rond om met meer dan vijftig direct betrokkenen te praten, en heeft een geweldige hoeveelheid werk verzet. Knap is zijn brede aanpak, met evenveel aandacht voor de technologie als voor de commercie. Het resultaat is geen licht verteerbare, maar wel vaak fascinerende kost. Gelukkig heeft de auteur een goede vertelstijl en scheidt hij de verhalende hoofdstukken duidelijk van de (over te slaan) academische gedeelten.’

Bestel Fortunes of High Tech hier.

Een enthousiaste ode aan het ondernemerschap van Arthur del Prado

De Technoloog nodigde Jorijn van Duijn uit. Samen met de twee presentatoren Ben van der Bruggen en Herbert Blankensteijn is hij een uur in gesprek over de wondere wereld van chips, ASM en Arthur del Prado. Van Duijn verkende de afgelopen jaren de dynamiek van hightech-innovatie. Dat deed hij door de geschiedenis van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASM International te volgen. Luister naar de podcast van BNR De Technoloog (aflevering 170). Een enthousiaste ode aan het ondernemerschap van Arthur del Prado.

De ingenieur over De architecten van ASML: Afdankertje wordt marktleider: het verhaal van ASML

“Hoe een door Philips afgestoten afdeling tegen de verwachtingen in doorgroeide tot hét toonaangevende bedrijf op het gebied van lithografiemachines, dat valt te lezen in een boeiend nieuw boek over ASML. ASML is al jarenlang de onbetwiste marktleider op het gebied van machines die de fijne patroontjes afbeelden waarmee de grote fabrikanten van deze wereld hun chips produceren. Maar die positie is Veldhovense het bedrijf niet komen aanwaaien, zo blijkt uit het boek De architecten van ASML van techniekjournalist René Raaijmakers.”

Verder lezen…

Techwatch Books: De architecten van ASML

Bestel De architecten van ASML hier.

Artikel in Eindhovens Dagblad over ASML-boeklancering

EINDHOVEN – “Ik sta er helemaal niet in, maar ik ben wel blij, nu hoef ik ze niet te kopen.” Zo reageerde ex topman Wim van der Leegte van VDL Groep donderdagavond op de twee boeken die hij kreeg van René Raaijmakers. Hij overhandigde de eerste exemplaren van zijn boeken De Architecten van ASML en De Geldmachine aan de bekende industrieel. “Omdat ook een chipmachine van ASML begint aan de draaibank en Wim is de man van de draaibanken.”

Auteur: Harrie Verrijt

Van der Leegte greep de gelegenheid aan om voor de ruim 200 aanwezigen die naar de boekpresentatie in het Evoluon kwamen ASML te feliciteren. “Vooral omdat 10.000 van de 17.000 werknemers van ASML in Nederland werken. Een mooi bewijs dat productie in Nederland goed kan. Wij waren in de tijd van deze boeken een kleine leverancier van ASML. Inmiddels leveren we voor 250 miljoen euro per jaar.” Lees verder

Techwatch Books: De Geldmachine

Bestel De geldmachine hier.