10 miljoen voor groeiplannen Robovision

Alexander Pil
22 februari 2022

Vision- en AI-specialist Robovision heeft een investering van 10 miljoen euro ontvangen van kapitaalschieters PE Group, Atlasinvest en Dovesco. Met de financiële injectie kan het Gentse bedrijf werken aan zijn groeiplannen richting een toekomstige Series-A-financieringsronde. ‘Hiermee kunnen we het Robovision-platform opschalen, uitbreiden en naar meer integrators brengen die op zoek zijn naar computervisie-oplossingen van wereldklasse’, aldus Robovision-oprichter en -ceo Jonathan Berte.

Robovision begon in 2012 met het opzetten van een team van inmiddels ruim honderd AI-consultants en stapte in 2016 over naar een platformgebaseerd productbedrijf, om een pionier te worden in de ontwikkeling van computervisietechnologie voor automatisering en robotica. Dankzij het low-code Robovision AI (RVAI)-platform kunnen operators zonder technische achtergrond snel op deep learning gebaseerde oplossingen bouwen om repetitieve processen te automatiseren en machines in staat te stellen complexe visuele taken uit te voeren.

Robovision was het eerste AI-bedrijf dat met succes 3D deep learning gebruikte om de groei van tulpenbollen, het oogsten van bloemen en het sorteren van industriële planten te bepalen. Tijdens de productie maakt Robovision realtime visuele inspectie mogelijk om de kwaliteit van het eindproduct te verhogen, afval te verminderen en de efficiëntie op productielijnen te verbeteren.

Met de financiering kan Robovision voldoen aan de sterke marktvraag naar zijn RVAI-platform door te investeren in product- en engineeringteams. De financiering zal het bedrijf ook in staat stellen zijn productroadmap te versnellen door marktleiderschap op te bouwen en zijn go-to-market-teams uit te breiden.