135 banen op de helling bij ZF Wind Power Antwerpen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

ZF Wind Power Antwerpen, de nieuwe naam van Hansen Transmissions, heeft gisteren een besparingsronde aangekondigd die waarschijnlijk zal leiden tot het ontslag van 135 medewerkers. Dat betekent dat ongeveer 15 procent van het personeelsbestand gevaar loopt. Het bedrijf heeft vestigingen in Kontich en Lommel. Bij de reorganisatie zal Kontich sluiten en volledig worden overgeheveld naar Lommel.

Bij monde van CEO Jan Willem Ruinemans zegt ZF dat de ingreep nodig is vanwege de aanhoudende concurrentie in de markt van de tandwielkasten voor windturbines en de dalende omzetverwachting. ’De markt van tandwielkasten voor windturbines wordt geconfronteerd met overcapaciteit‘, zegt Ruinemans. ’De kostenbesparende maatregelen die wij uitvoeren, als onderdeel van deze reorganisatie, zijn moeilijk maar noodzakelijke acties in deze competitieve markt.‘ Hij stelt wel dat ZF goed is gepositioneerd om ’op lange termijn te profiteren van de groeiperspectieven in de windmarkt‘.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.