3 miljoen voor aspergeoogstrobot Cerescon

Alexander Pil
19 mei

Cerescon heeft onlangs 3 miljoen extra financiering opgehaald. Dit additionele kapitaal gebruikt de ontwikkelaar van de eerste selectieve aspergeoogstrobot om een vliegende start te maken met de verkoop en productie van de Sparter, nadat de 1-rijige zelfrijdende oogstrobot uitvoerig gedemonstreerd is in het huidige aspergeseizoen. De geldschieter, een ‘succesvolle Brabantse ondernemer’ wil anoniem blijven.

De robotontwikkelingen in de agrosector volgen elkaar in een rap tempo op. Ook in de aspergesector wordt er hard aan de weg getimmerd. Nog altijd is het vinden van geschikt en voldoende personeel om asperges te steken de grootste uitdaging voor aspergetelers. De coronacrisis heeft dit probleem alleen nog maar versterkt waardoor de behoefte aan automatisering in de aspergeoogst stijgt. Verschillende telers kampen momenteel met een tekort van 30 procent aan handoogsters. ‘De aanvragen van telers die interesse hebben in Sparter, zijn sinds de coronacrisis verdubbeld nu het vinden van handoogsters moeilijker is dan ooit’, aldus Mark van Lier, salesmanager bij Cerescon.

Cerescon staat voor de uitdaging om Sparter in grotere aantallen commercieel te gaan produceren. In vijf jaar tijd wil Cerescon groeien naar honderdvijftig machines per jaar. Dit gaat het bedrijf uit Heeze doen door samen te werken met een aantal partners – grote partijen uit de Brainport-maakindustrie. Door goede ervaringen met de samenwerking in voorgaande jaren en de kennis van het eigen personeel is er vertrouwen in een stabiele productieopzet. Cerescon is een kopstaartbedrijf: ontwikkeling doet het zelf, de productie met partners. Ook de service en het vermarkten van Sparter gaat Cerescon met gerenommeerde partijen in de markt doen.

Cerescon-directeur Thérèse van Vinken: ‘Het opzetten en opschalen van de machineproductie in de aantallen die Cerescon voor ogen heeft, vraagt behalve de juiste marktpartijen ook een stevige financiële basis. Met de huidige financiering is dit gewaarborgd.’

 advertorial 

Events als een service

Dat u uw (potentiële) klanten niet meer kunt spreken op een beursvloer, betekent niet dat u geen contact meer met ze kunt hebben. Huur Mechatronica&Machinebouw in om uw (online) event of webinar te organiseren. Wij zorgen voor de hosting en registratie, en we bieden online promotie aan om ervoor te zorgen dat uw event een succes wordt. Neem contact met ons op via events@techwatch.nl voor meer informatie over de mogelijkheden en tarieven.