Aalberts houdt stijgende lijn vast

Alexander Pil
28 oktober 2010

In het derde kwartaal ontwikkelden de activiteiten van Aalberts Industries zich voorspoedig. Dat schrijft het bedrijf in een tussentijdse businessupdate. Het resultaat ligt in lijn met de eerste zes maanden van dit jaar toen het bedrijf al mooie groeicijfers kon laten zien. De positieve ontwikkeling is volgens Aalberts met name te danken aan de volumestijging in diverse markten en de vorig jaar genomen maatregelen voor de verbetering van de efficiency.

In de afgelopen drie maanden tekende zich in vele markten een volumestijging af, constateert Aalberts. Het aantal opdrachten van klanten in de halfgeleider-, automobiel- en precisiemachinebouwindustrie nam toe, terwijl de luchtvaartindustrie de eerste tekenen van herstel toonde. Daar plukt Aalberts-divisie Industrial Service de vruchten van.

Ook bij de andere grote tak, Flow Control, was sprake van een volumestijging. In Oost-Europa liep het activiteitenniveau op. In Noord-Amerika, West- en Noord-Europa zette de trend van de eerste zes maanden zich door, maar in Zuid-Europa is nog geen verbetering te zien. Flow Control wist zijn marktposities te versterken door extra energie te steken in cross-selling en via de introductie van nieuwe producten en systemen.

Hoewel een aantal markten nog niet hersteld is van de crisis, verwacht Aalberts voor heel 2010 een ’forse verbetering van het resultaat‘ ten opzichte van 2009.