ABB steekt 100 miljoen in innovatiecampus B&R

10 april 2018 

Een jaar na de acquisitie van B&R kondigt ABB aan dat het honderd miljoen euro investeert in de bouw van een geavanceerde innovatie- en trainingscampus. De faciliteiten komen bij het B&R-hoofdkwartier in het Oostenrijkse Eggelsberg en moeten in 2020 gereed zijn. ABB verwacht dat de site ongeveer duizend nieuwe hightech arbeidsplaatsen zal opleveren.

De campus legt de focus op de ontwikkeling van technologieën voor de fabriek van de toekomst, waar autonomie en slimme, genetwerkte machines en robots de boventoon voeren. B&R zal er nieuwe automatisering ontwikkelen en testen, van industriële controlesystemen tot machine learning en artificial intelligence. Daarnaast komt de Automation Academy waar klanten, partners en medewerkers kunnen worden getraind. Met de investering hoopt ABB op groter aandeel in de interessante markt voor machine- en fabrieksautomatisering die zo'n twintig miljard dollar waard is.

'B&R is zeer goed gestart binnen ABB en heeft onze verwachtingen overtroffen', stelt ABB-ceo Ulrich Spiesshofer. 'Met deze investering versterken we die trend en de pijlers onder het succes: innovatie en mensen.'

Op de Hannover Messe 2017 maakte B&R al bekend dat het de productiecapaciteiten gaat uitbreiden en dat er nieuwe werkplekken ontstaan op de r&d-locatie in Salzburg.

AGENDA

Events

Smart Systems Summit

11 oktober

Eindhoven

Trainingen

Advanced mechatronic system design

26 september - 3 oktober

Eindhoven

Topbanen
ESI Energy Sciences (Europe)

International Service Engineer

ESI Energy Sciences (Europe)

Utrecht

Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×