ABN Amro: mkb terughoudend over digital twinning

19 november 2018 

De maakindustrie staat aan de vooravond van een belangrijke ontwikkeling: digital twinning, een verzamelnaam voor allerlei toepassingen waarin fysieke objecten worden gekoppeld aan digitale modellen. Op die manier krijgt een fysiek product of proces een digitale dubbelganger. Digital twinning zorgt voor minder fouten, lagere kosten en een sneller productieproces, schrijft ABN Amro in een marktrapport. Grote afnemers gaan eisen dat ook kleine leveranciers met digital twinning leren werken, maar het mkb is nog terughoudend.

Beeld: Siemens

Digital twinning kan van toegevoegde waarde zijn in verschillende fasen: bij het ontwerp van het product, in het productieproces en bij het onderhoud. Een voorbeeld. Stel, een bedrijf ontwerpt een mobiel noodaggregaat. Door het aggregaat eerst virtueel samen te stellen, kan worden geëxperimenteerd met combinaties van verschillende motoren en componenten, afhankelijk van de toepassing. Bij een aggregaat voor festivals is geluidsisolatie belangrijk, terwijl een aggregaat op een boorplatform tegen barre weersomstandigheden moet kunnen. Door het aggregaat virtueel samen te stellen en daarna simulaties uit te voeren, kan het ontwerp digitaal worden geoptimaliseerd voordat er daadwerkelijk componenten worden gekocht. Dit heeft grote voordelen, zoals een beter ontwerp en lagere (materiaal)kosten. Met hetzelfde digitale ontwerp kan vervolgens het productieproces worden gesimuleerd om te testen of het assemblageproces efficiënter kan. Als het aggregaat ten slotte in gebruik is, kan de producent dankzij data die worden geleverd door sensoren in het aggregaat zijn product optimaliseren tijdens het gebruik. Daarnaast kan door analyse van de data onderhoud worden gepland en kunnen onderdelen worden gerepareerd of vervangen voordat een storing optreedt.

Grote multinationals maken al langer gebruik van digital twins. Doordat software steeds gebruiksvriendelijker wordt, en sensoren en rekenkracht steeds goedkoper, komt de technologie nu ook voor het mkb binnen handbereik. De gevolgen daarvan zijn verstrekkend. Voor de Nederlandse industrie biedt digital twinning een kans de productiviteit te verhogen, sneller nieuwe producten te maken en nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Het aantal fouten kan omlaag, de productiecapaciteit kan beter worden benut, de arbeidsproductiviteit kan omhoog, de time to market wordt korter en producenten kunnen op basis van data betere service bieden aan hun klanten. De technologie is bovendien duurzaam, omdat minder materiaal wordt verspild.

Bij veel ondernemers in de maakindustrie is daarvoor wel een mentaliteitsverandering nodig. Veel directeur-grootaandeelhouders van de babyboomgeneratie hebben beperkte kennis van software en willen er daarom nog niet aan. Digital twinning geeft bovendien een risico, want de toepassing ervan is complex en vergt investeringen in kennis en software. De aanpak is echter wel nodig om op termijn concurrerend te blijven, stelt ABN Amro. Voor veel ondernemers in de industrie wordt het zelfs een noodzaak: grote opdrachtgevers zullen van hun leveranciers verwachten dat ze dit toepassen.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Metrology and calibration of mechatronic systems

13 februari - 15 februari

Eindhoven

Time management in innovation

14 maart - 4 april

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×