Amsterdamse e-scooter haalt 10 miljoen op

Auteur: Nieke Roos
20 december 2018 

Een niet bij naam genoemde Duitse mobiliteitsspecialist steekt tien miljoen euro in de Amsterdamse startup Etergo en zijn elektrische scooter. Met het kersverse kapitaal gaat het voormalige Bolt Mobility de volumeproductie voor zijn eerste model in de steigers zetten. De planning is nu om deze Appscooter in de tweede helft van komend jaar te gaan uitleveren in Nederland en Duitsland.

De Appscooter heeft geen standaard frame, maar een holle constructie die ruimte biedt aan de batterijen en aan zestig liter bagage. Op een volle lading kan hij 240 kilometer rijden en vanuit stilstand trekt hij in 3,9 seconden op naar 45 km/u. De cockpit heeft een geïntegreerd 7 inch touchscreen waarop Android-apps draaien. Het voertuig gebruikt het netwerk van Vodafone voor veilige dataopslag. Prijzen beginnen bij 3399 euro.

Etergo-oprichters Marijn Flipse (links) en Bart Jacobsz Rosier (rechts) vonden elkaar in de gedeelde ambitie om een goede elektrische scooter te ontwikkelen waarmee ze de Chinese meuk van de weg kunnen verdrijven.

Etergo startte in 2015 als spinoff van de TU Delft onder de naam Bolt Mobility. Oprichters Marijn Flipse en Bart Jacobsz Rosier vonden elkaar in de gedeelde ambitie om een goede elektrische scooter te ontwikkelen waarmee ze de Chinese meuk van de weg kunnen verdrijven. Een succesvolle crowdfundingcampagne gaf de twee werktuigbouwers – Flipse studeerde in Delft, Jacobsz Rosier in Eindhoven – een kickstart in het ondernemerschap.

Inmiddels heeft de startup zijn geboorteplaats Delft verruild voor Amsterdam en zijn naam om juridische redenen veranderd in Etergo. In totaal heeft het bedrijf nu zeventien miljoen euro opgehaald. De recente Duitse investeerder uit de mobiliteitssector wenst uit concurrentieoverwegingen anoniem te blijven.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Metrology and calibration of mechatronic systems

13 februari - 15 februari

Eindhoven

Time management in innovation

14 maart - 4 april

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×