Ansys neemt 3D-modelleerspecialist over

Alexander Pil
12 mei 2014

Ansys heeft de overname van Spaceclaim Corporation bekendgemaakt. Dat het Amerikaanse bedrijf levert snelle en intuïtieve 3D-modelleringsoftware voor ingenieurs. Ansys nam het bedrijf over voor een bedrag van 85 miljoen dollar in contacten, plus een reserve en correctie voor het werkkapitaal.

Spaceclaim is volgens de nieuwe eigenaar de leverancier van de ‘enige krachtige en gebruiksvriendelijke tool voor 3D-modellering die door elk type ingenieur kan worden gebruikt tijdens de verschillende stadia van de productontwikkeling’. Deze direct modelling-techniek wijkt af van de traditionele Cad-software die door een relatief klein percentage ingenieurs wordt gebruikt en meestal in een laat stadium in het ontwikkelproces zoals voor de documentatie van het gedetailleerde ontwerp. De oplossingen van Spaceclaim zijn Cad-neutraal, zodat gebruikers geometrieën kunnen wijzigen, ongeacht het systeem waarin deze zijn gecreëerd.

‘De overname stelt ons in staat om de realisatie van onze productplanning te versnellen, ons productaanbod beter af te stemmen op onze klanten en om onze bedrijfsgroei te bevorderen’, zegt Ansys-topman Jim Cashman. ‘De oplossingen van Spaceclaim vormen een aantrekkelijke toevoeging aan ons productaanbod. Ze komen tegemoet aan behoeften op het gebied van 3D-modellering waarin tot dusver nog niet werd voorzien. Dit geldt onder meer voor conceptueel modelleren, de productie-industrie en de markt voor 3D-printen. Dit vertegenwoordigt in potentie vijf miljoen nieuwe gebruikers.’