Anton Schaaf weg bij Océ

Auteur: Nieke Roos
17 december 2018 

Het eerste grote slachtoffer van de koerswijziging bij Océ is gevallen: ceo Anton Schaaf stapt op. De kwakkelende printspecialist uit Venlo gaat zich meer richten op de verkoop van bestaande systemen en minder op de ontwikkeling van nieuwe. Het vertrek van voormalig technologietopman Schaaf hangt hiermee samen, bevestigt Océ zonder een verdere toelichting te geven. De Japanner Minoru (Mick) Asada neemt het ceo-stokje over.

Asada werkt sinds 1985 bij Canon. Afgelopen september kwam hij als coo binnen bij Océ. Nu gaat hij het Venlose bedrijf leiden op de nieuwe koers. ‘Op de korte termijn focussen we op verbetering van onze performance en winstgevendheid. Ondertussen stellen we alles in het werk om aan het innovatiefront te blijven in professionele printers’, aldus de 56-jarige Japanner. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat we nu de fundering hebben liggen om nog vele jaren leidend te zijn in producten en diensten.’

Anton Schaaf kreeg in 2012 de leiding over Océ, toen hij Rokus van Iperen opvolgde als ceo.

Schaaf trad in 2006 bij Océ in dienst als ctoo. In deze functie, een combinatie van cto en coo, was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde r&d, de productie en de logistiek. In 2012 volgde hij Rokus van Iperen op als ceo. Voor zijn overstap naar Venlo was hij een jaartje cto bij Deutsche Telecom. Van 1987 tot 2005 werkte hij voor Siemens. Eerst in Nederland, waar hij verschillende hoge salesfuncties bekleedde, en vanaf 1997 in Duitsland, waar hij het schopte tot vicepresident, cto en bestuurslid van Siemens Communications in München.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Metrology and calibration of mechatronic systems

13 februari - 15 februari

Eindhoven

Time management in innovation

14 maart - 4 april

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×