ASML scoort euv-bestelling van 4,3 miljard dollar bij Hynix

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Koreaanse geheugenmaker SK Hynix heeft een vijfjarig inkoopcontract voor euv-scanners getekend met ASML ter waarde van 4,3 miljard dollar. Bij de huidige gemiddelde aankoopprijs van 145 miljoen dollar zou de bestelling ongeveer dertig scanners vertegenwoordigen. De prijzen gaan echter omhoog zodra ASML nieuwe modellen gaat verzenden. De nieuwste upgrade, de NXE:3600D, wordt naar verwachting later dit jaar geleverd.

De grote order betekent dat euv klaar is om op grote schaal in dram-productie te worden toegepast. Het loopt in dat opzicht achter bij de productie van logica, deels omdat logische patronen uitdagender zijn en deels omdat de prestaties van de eerste generatie euv-scanners niet goed genoeg waren om ze kosteneffectief voor dram-productie te gebruiken.

Samsung, ‘s werelds grootste geheugenfabrikant, past euv al toe bij de productie van drsm-geheugens. De eerste chips zijn onlangs in het wild gespot.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.