Bosch Rexroth realiseert stabiele omzet in 2019

Alexander Pil
24 april

Bosch Rexroth heeft zich in 2019 goed staande gehouden ondanks moeilijke omstandigheden en een sterke daling van de inkomende orders. Met 6,2 miljard euro blijft de omzet stabiel op het recordniveau van 2018. De onderneming profiteerde van een solide kernactiviteit in de hydrauliek en focuste zich op de verdere uitbreiding van het productaanbod in de fabrieksautomatisering als een belangrijke deuropener voor nieuwe markten.

‘We kijken positief terug op 2019’, aldus Rolf Najork, bestuursvoorzitter van Bosch Rexroth. ‘Gezien de onstabiele markten en de merkbare economische vertraging was dit zeer goede resultaat allesbehalve zeker. Het laat zien dat onze brede positionering met verschillende divisies een groot voordeel is en dat we met onze structurele aanpassingen de juiste koers hebben uitgezet.’

Bosch Rexroth verwacht dat de activiteiten in alle regio’s en sectoren in het huidige boekjaar 2020 zullen afnemen als gevolg van de algemene economische zwakte en de structurele verandering in de klantsectoren die nauw verbonden zijn met de automobielindustrie. De orderontvangst daalde in de loop van 2019 met 20,3 procent.

Bovendien heeft de wereldwijde Covid-19-pandemie natuurlijk invloed op de verwachtingen voor 2020. Najork: ‘Wij zijn zeer bezorgd over de huidige ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19. We hebben de afgelopen weken ingrijpende maatregelen genomen om onze medewerkers, klanten en partners te beschermen en tegelijkertijd de best mogelijke bevoorrading te garanderen.’

 advertorial 

Events als een service

Dat u uw (potentiële) klanten niet meer kunt spreken op een beursvloer, betekent niet dat u geen contact meer met ze kunt hebben. Huur Mechatronica&Machinebouw in om uw (online) event of webinar te organiseren. Wij zorgen voor de hosting en registratie, en we bieden online promotie aan om ervoor te zorgen dat uw event een succes wordt. Neem contact met ons op via events@techwatch.nl voor meer informatie over de mogelijkheden en tarieven.

Alle divisies droegen in 2019 hun steentje bij aan het succes van Bosch Rexroth. Terwijl de kernactiviteit met industriële en mobiele hydrauliek een solide basis bleek te zijn, ontwikkelde de businessunit Factory Automation zich, met de focus op Industrie 4.0 en de visie van de volledig verbonden fabriek van de toekomst, tot een belangrijke deuropener voor nieuwe markten en klanten.

Connected assembly en intralogistiek blijven belangrijke strategische aandachtspunten voor Bosch Rexroth’s fabrieksautomatiseringdivisie. De focus ligt op de visie van de fabriek van de toekomst met op software gebaseerde, geautomatiseerde en connected oplossingen.