Bosch zet divisie verpakkingsmachines in etalage

4 juli 2018 

Bosch is op zoek naar een koper voor zijn bedrijfstak Verpakkingsmachines, meer bepaald voor de activiteiten pharma en food van de divisie Packaging Technology. Het bedrijf vindt die onderdelen geen core business. Bosch wil voor alle ruim zesduizend medewerkers in vijftien landen een nieuwe eigenaar vinden. Bosch Packaging Technology heeft een vestiging in Weert.

‘Deze beslissing stelt Bosch in staat om zich meer te richten op toekomstige thema’s zoals de transformatie van de groep en de focus op de digitalisering zoals het iot, en om de bestaande middelen overeenkomstig te bundelen’, aldus Stefan Hartung, bestuurslid van Robert Bosch. De divisie heeft te maken met een competitieve omgeving waarin kleine en middelgrote ondernemingen actief zijn. Daarom is Bosch ervan overtuigd dat de verpakkingstechnologie een andere opzet vereist om beter te kunnen reageren op de specifieke eisen die de markt van verpakkingsmachines stelt. ‘Zowel PA als Bosch zullen voordeel halen uit deze beslissing. Met een andere opzet kan de verpakkingstechnologie zich flexibeler aanpassen aan de meest uiteenlopende eisen van de middelgrote markt.’

Vanuit zakelijk oogpunt waren de laatste twee boekjaren moeilijk voor sommige afdelingen binnen Bosch’ verpakkingsdivisie. Onder een nieuw management is het bedrijf echter begonnen met zich te heroriënteren. Veel units bevinden zich nu in een goede positie om de groeiende markt te bedienen, aldus Bosch.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Metrology and calibration of mechatronic systems

13 februari - 15 februari

Eindhoven

Time management in innovation

14 maart - 4 april

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×