Bridgestone versterkt slimme fabriek met Dassault

8 januari 2019 

Dassault Systémes ondersteunt het nieuwe Smart Factory-programma van Bridgestone. Het programma is gericht op het optimaliseren van de productiecapaciteit, door de digitaal transformatie van de planning en uitvoering van de bandenfabricage in heel Europa. Bridgestone gaat gebruikmaken van de applicaties Delmia Apriso en Quintiq via Dassaults 3Dexperience-platform. Het concern wil hiermee zijn productieprocessen en -planning beheren en acht productievestigingen in Europa optimaliseren.

Alle intelligente aangesloten systemen - waaronder duizenden machines, apparaten en sensoren - en de medewerkers worden gesynchroniseerd in een virtuele omgeving. Deze biedt één enkele bron van realtime gegevens over de productie- en onderhoudsactiviteiten. Hiermee is Bridgestone in staat om de planningscyclus te verkorten van weken naar dagen. Daarnaast kan de bandenfabrikant dankzij het gebruik van één geïntegreerde oplossing zijn bedrijfsmiddelen verhogen en snel reageren op productiestoringen.

‘Het nieuwe Smart Factory-programma speelt een sleutelrol in onze bedrijfsbrede doelstelling om de beste zijn in alles wat we doen’, zegt Adolfo Llorens, vicepresident productie bij Bridgestone. ‘De digitale technologie van Dassault ondersteunt deze missie. Dankzij de optimalisatie van productieprocessen in onze fabrieken verbeteren we de besluitvorming en productiviteit, en verminderen we uiteindelijk de kosten.’

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Metrology and calibration of mechatronic systems

13 februari - 15 februari

Eindhoven

Time management in innovation

14 maart - 4 april

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×