Brightlands Agrifood Ventures groeit naar 20 miljoen

1 november 2018 

Investeringsbureau Brightlands Agrifood Ventures heeft zijn totale budget verhoogd naar ruim 20 miljoen euro. Drie nieuwe investeerders hebben zich bij het fonds aangesloten. De Limburgse Land- en Tuinbouwbond, Van Herk Ventures en een anonieme business angel leggen ieder 1 miljoen euro in.

Brightlands Agrifood Ventures is een kapitaalschieter die wordt geleid door Chemelot Ventures Management. Het investeert in startups en snelgroeiende bedrijven op en rond de Brightlands-campussen in Zuid-Nederland. Met dit fonds valt ook de agrifoodsector binnen de scope. Er is budget voor ongeveer tien startups die een nauwe link hebben met de Brightlands Campus Greenport Venlo. De focus komt te liggen op innovaties in gewasbescherming en -optimalisatie, zaadverbetering, precisielandbouw, valorisatie van afval in de land- en tuinbouw, en gezonde voeding.

Eerdere investeerders in Brightlands Agrifood Ventures zijn Rabobank Venlo (5 miljoen), de provincie Limburg (5 miljoen) en Liof (1 miljoen). RVO zegde 6 miljoen euro toe via het Seed Capital-programma.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Metrology and calibration of mechatronic systems

13 februari - 15 februari

Eindhoven

Time management in innovation

14 maart - 4 april

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×