Centrale communicatiesoftware Rockwell voor industriële iot-apparatuur

28 juni 2018 

Rockwell heeft zijn Rslinx Enterprise-software vernieuwd en brengt een centrale communicatiemodule op de markt onder de naam Factorytalk Linx. Deze communicatiesoftware kan data tussen producten van Rockwell en producten van derde partijen uitwisselen. Met deze OPC-UA-ondersteuning wordt een optimale samenwerking tussen alle industriële iot-apparatuur mogelijk.

Factorytalk Linx is de centrale communicatiemodule in het Factorytalk-softwareportfolio. De module fungeert als het hart van de connected enterprise door data te halen en te sturen naar elke locatie waar die nodig is. Met de nieuwe versie kunnen ook data van OPC-UA-servers van derden worden gehaald. Deze data worden vervolgens naar de Factorytalk-software gestuurd, die ze via een OPC-interface toegankelijk maakt voor software van derden.

De software kan communiceren met de nieuwe Logix-5000-tag-based-alarmfuncties. De Factorytalk-View-SE-hmi-software kan schermen aanmaken door gebruik te maken van de alarmstatus en direct vanaf de grafische content interacties met het alarm uitvoeren. Door de duplicatie van de alarmstatus naar hmi-tags over te slaan, kan de ontwikkeling worden versneld.  Directe interactie met de grafische content in plaats van gebruik te maken van samenvattingen van het alarm kan ook de operationele productiviteit verbeteren.

De software kan twee netwerkverbindingen naar een enkele controller of naar twee controllers ondersteunen in een redundancy-systeem dat gebaseerd is op Controllogix. Daardoor is probleemdetectie met zeer hoge snelheid mogelijk, terwijl de communicatie automatisch naar een tweede pad kan worden omgeschakeld. Dankzij deze oplossing gaat de informatie-uitwisseling continu door en worden de hersteltijden in high-availability systemen gereduceerd.

De Factorytalk-Linx-Gateway-software geeft inzicht in de cip-energiedata van ethernet/ip-apparatuur met embedded cip-energieondersteuning. Daardoor kunnen gebruikers het energieverbruik monitoren en het energieverbruik van verschillende productielijnen en fabrieken vergelijken.

De Factorytalk Linx-software is - samen met Rslinx Classic – leverbaar in de laatste versie van de geïntegreerde ontwikkelomgeving Studio 5000. Met de software kunnen gebruikers settings van ethernetdrivers direct in de Studio-5000-browser configureren, waardoor snellere systeemveranderingen mogelijk zijn. De software biedt ook een verbinding met een hogere bandbreedte voor draadloze of remote-controller-communicatie. Dat resulteert in tot 40 procent snellere downloadtijden van controllers.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Thermal effects in mechatronic systems

19 maart - 21 juli

Eindhoven

Design for additive manufacturing

10 april - 12 april

Eindhoven

Topbanen
ROC Nijmegen

Docent Elektrotechniek

ROC Nijmegen

Nijmegen

Topcon Positioning Systems

Senior Manager Technical Service

Topcon Positioning Systems

Capelle aan den IJssel

Hembrug Machine Tools

Mechanical Engineer

Hembrug Machine Tools

Haarlem

ENGIE Services Nederland

Technisch Operationeel Beheerder

ENGIE Services Nederland

Veldhoven

Murrelektronik

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik

Zuid-Oost Brabant

Murrelektronik

Hoofd Verkoop Binnendienst (M/V)

Murrelektronik

Breda

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×