Centreerunit SMC bespaart ruimte en energie

30 oktober 2018 

Fabrikanten die naar oplossingen zoeken om ruimte en energie te besparen, kunnen de nieuwste centreerunit van SMC toepassen. Op transportlijnen helpt de MACM-serie met het uitlijnen en positioneren van werkstukken tot duizend kilogram. Daardoor kunnen kleinere positioneercilinders worden ingezet.

Fabrikanten kunnen op deze wijze compactere transportlijnen installeren en bedienen. De MACM-centreerunit is een flexibele oplossing, omdat deze in iedere richting kan bewegen. Verplaatsbare werkstukken kunnen 360 graden worden gedraaid, met behoud van 1 mm of minder centreernauwkeurigheid.

De MACM heeft een ingebouwd luchtvergrendelingsmechanisme en de optie om een externe fotosensor te monteren voor meer controle tijdens het proces. Verdere gebruiksvoordelen worden behaald met de keuze van drie tafelmaterialen en een verplaatsingsbereik van het midden van de tafel tot  een doorsnede van 100 mm. De MACM is daardoor geschikt voor uiteenlopende automatiseringsprocessen en handling van materialen.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Metrology and calibration of mechatronic systems

13 februari - 15 februari

Eindhoven

Time management in innovation

14 maart - 4 april

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×