Cerescon presenteert eerste 3-rijige aspergeoogstrobot

10 november 2017 

Tijdens de Expo-SE 2017 op 22 en 23 november – de grootste aspergetelerbeurs ter wereld - demonstreert Cerescon voor het eerst zijn 3-rijige aspergeoogstrobot. Deze automatische en selectieve oogstmachine halveert de kostprijs voor steken, detecteert ondergronds, met als gevolg een betere kwaliteit en meer asperges, kan zo’n vijftig hectares per seizoen bijhouden en vervangt op die manier ongeveer zeventig handstekers. Op de ‘Spargelmesse’ ontvangt Cerescon de Innovationspreis voor het meest kansrijke product dat voor gebruikers de grootste voordelen oplevert.

Cerescon heeft zijn aspergesteekrobot uitgebreid naar drie rijen.

Dit voorjaar toonde Cerescon de 1-rijige versie van de machine aan telers uit Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Peru. Tijdens het oogstseizoen van 2017 is dit systeem succesvol getest. In het seizoen van 2018 zullen de eerste asperges commercieel worden gestoken met een Cerescon-aspergeoogstrobot.
Tevens staan er opnieuw uitgebreide applicatietests op stapel, onderdeel van een driejarig onderzoek dat samen met Wageningen University & Research, Limgroup en enkele grote telers in Nederland wordt uitgevoerd. De applicatietests hebben als doel het machinesteken te vergelijken met handsteken: de exacte cijfers van de meeropbrengst en hogere kwaliteit van het machinesteken kunnen zo worden aangetoond.

AGENDA

Events

World of Technology and Science

2 oktober - 5 oktober

Utrecht

Trainingen

Topbanen
Murrelektronik BV

Accountmanager (M/V)

Murrelektronik BV

Zuid-Oost Nederland

Huisman (China) CO., LTD.

Local Discipline Manager Mechanical (China)

Huisman (China) CO., LTD.

Zhangzhou City

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×