Comsol Multiphysics 5.4 presteert meer en biedt extra functionaliteit

30 oktober 2018 

Comsol heeft een nieuwe release uitgebracht van zijn modelleersoftware. Bestaande componenten in Multiphysics versie 5.4 zijn verbeterd en nieuwe functies zijn toegevoegd, waaronder Comsol Compiler. Met deze software kunnen standalone Comsol Multiphysics-apps worden gemaakt. De gecompileerde apps worden gebundeld met Comsol Runtime. Een Comsol Runtime-bestand werkt zonder gebruik te maken van een licentie voor Comsol Multiphysics of Comsol Server. De bestanden kunnen vervolgens vrij worden gedistribueerd.

Nieuwe Composite Materials Module

De nieuwe Composite Materials-module bevat functionaliteiten voor gebruikers die met meerlaagse composietmaterialen (laminaten) werken. Gelamineerde structuren kunnen wel meer dan honderd lagen hebben en het opzetten van een dergelijke simulatie zonder speciale gereedschappen is omslachtig. Door de Composite Materials-module te combineren met de nieuwe functionaliteit in de Heat Transfer-module en de AC/DC-module kunnen gebruikers multifysische analyses ook in laminaten uitvoeren, zoals joule heating met thermische expansie. Dit multifysisch modelleren kan onder meer worden gebruikt voor het beheersen van de effecten van blikseminslagen op vleugels en windturbinebladen binnen de luchtvaart- en windenergiesector.

Sneller werken

Versie 5.4 is voorzien van productiviteitsverbeteringen, zoals de mogelijkheid om meerdere parametersets in een model op te nemen en te gebruiken in parametrische analyses. Daarnaast kunnen gebruikers nu de Model-Builder-nodes organiseren in groepen en aangepaste kleurschema's toewijzen aan geometriemodellen.

Een andere prestatieverbeteringen is het bijgewerkte geheugentoewijzingsschema. Hierdoor worden berekeningen sneller uitgevoerd in Windows 7- en Windows 10-besturingssystemen met meer dan acht processorkernen.

De AC/DC-module heeft een nieuwe bibliotheek met volledig gebruiksklare geparametriseerde onderdelen, zoals spoelen en magnetische kernen. De cfd-module bevat nu ook large eddy simulations. Daarnaast is er nieuwe functionaliteit voor meerfasenstroming.

AGENDA

Events

Precisiebeurs

14 november - 15 november

Veldhoven

Benelux RF Conference

28 november

Nijmegen

Trainingen

Design principles for precision engineering

26 november - 30 november

Eindhoven

Outsourcing development & life-cycle management

28 november - 29 november

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Ministerie van Defensie

Officier Elektronica

Ministerie van Defensie

Nederland

Murrelektronik B.V.

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik B.V.

Zuid-Oost Brabant

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×