Direct productieapparatuur analyseren met tools Rockwell

31 augustus 2017 

Rockwell Automation stelt teams op de fabrieksvloer in staat om snellere en betere beslissingen te nemen met de Factorytalk Analytics for Devices-appliance en de Factorytalk Teamone Standard Edition-app. Deze kant-en-klare oplossingen vragen nauwelijks om configuratiewerk en dragen bij aan een snellere oplossing voor veel voorkomende onderhoudsproblemen, zodat ongeplande downtime tot een minimum wordt beperkt. De appliance en app zorgen voor snelle verbeteringen van de reactietijden en staan besluitvormers bij met diagnostische en statusanalyses voor industriële apparaten en systemen. Deze producten vormen onderdeel van een nieuwe reeks van Rockwell-abonnementsoplossingen. Om het gebruik verder te stroomlijnen kunnen klanten alle abonnementen en beheertaken regelen via één selfservice portal.

De Factorytalk Teamone-app reduceert de mean time to repair (MTTR). De Standard Edition biedt een alarmmodule die teams in staat stelt om samen te werken op basis van live waarschuwingen. Ze kunnen daarbij in één oogopslag alle waarschuwingen zien en relevante informatie raadplegen, uitwisselen en publiceren. Verder kunnen ze de onderlinge samenwerking verbeteren door het aanleveren van contextuele waarschuwingsgegevens. Waarschuwingen waarop direct actie moet worden ondernomen, kunnen worden gedeeld met specifieke teamleden of het voltallige team.

De app heeft geen server en/of gateway tussen apparaten en de cloud of configuratie door de ict-afdeling nodig. De oplossing is per direct verkrijgbaar via de Apple App Store en Google Play. Het aanmaken van een gebruikersaccount neemt slechts een paar minuten in beslag.

Naast de Standard Edition is ook een Free Edition beschikbaar. Deze versie voorziet technici, onderhoudspersoneel en ict-medewerkers op de fabrieksvloer van vrijwel realtime incidentinformatie en apparaatgegevens. De gratis versie ruimt obstakels voor industriële teams uit de weg, zodat ze snel gezamenlijk problemen kunnen oplossen op basis van contextuele gegevens van de fabrieksvloer, zoals trend- en statusgegevens voor apparaten. De Free Edition omvat de modules Incident, Device Status, Teamboard, Knowledgebase, Pinboard, Chat en Trend.

Factorytalk Analytics for Devices is een appliance die downtime voorkomt en de productiviteit bevordert door op proactieve wijze statusinformatie voor apparaten te verzamelen. Na aansluiting op een voedingsbron en een verbinding met het lokale besturingsnetwerk begint de appliance binnen een paar minuten met het aanleveren van analysegegevens.

Na het tot stand brengen van de verbindingen detecteert de appliance alle automatiseringsapparatuur binnen het netwerk zonder de productieprestaties nadelig te beïnvloeden. Teams op de fabrieksvloer kunnen daarop toegang krijgen tot specifieke actie-items, overzichten van apparaten en een chatbot die gebruikmaakt van geavanceerde technologie voor machineleren. Al deze functies zijn direct vanuit de appliance beschikbaar. Factorytalk Analytics for Devices analyseert voortdurend alle apparatuur binnen het netwerk en leert gaandeweg om een onderscheid te maken tussen wat wel en niet relevant is voor gebruikers. De appliance kan op deze manier aanbevelingen doen die technische en onderhoudsteams in staat stellen om ongeplande downtime te voorkomen en sneller systemen te herstellen.

De Factorytalk Analytics for Devices appliance is in staat om elk ethernet/ip-apparaat te detecteren en een basisanalyse daarvan uit te voeren. De oplossing voorziet daarnaast in gedetailleerde analyses voor meer dan tweeduizend Allen-Bradley-apparaten.

AGENDA

Events

World of Technology and Science

2 oktober - 5 oktober

Utrecht

Trainingen

Topbanen
Murrelektronik BV

Accountmanager (M/V)

Murrelektronik BV

Zuid-Oost Nederland

Huisman (China) CO., LTD.

Local Discipline Manager Mechanical (China)

Huisman (China) CO., LTD.

Zhangzhou City

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×