Directieraad ASML breidt uit

20 februari 2018 

ASML benoemt Christophe Fouquet per 1 april tot lid van de raad van bestuur. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor het euv-programma over van Frits van Hout, die zich gaat richten op strategie en strategische relaties met toeleveranciers. De directieraad groeit zodoende van vijf naar zes. Tenminste, als de aandeelhouders daar in april mee instemmen.

De wisseling van de wacht in euv komt op het moment dat de technologie haar opwachting maakt in volwaardige chipproductie. Naar verwachting vangt die begin volgend jaar aan, maar uiteraard zijn de voorbereidingen daarvoor al in volle gang. ASML kan niet volledig voldoen aan de vraag naar euv-systemen. Fouquet zal de productie daarom moeten opschroeven. Tevens zal hij de ontwikkeling van de volgende generatie euv-machines leiden, de zogenaamde high-na-systemen.

Fouquet (44) geeft nu nog leiding aan de Application Product Group, die complementaire technologie ontwikkelt om het patroneringsproces te ondersteunen. De omzet uit deze suite van metrologische en andere producten is de laatste jaren sterk gegroeid.

AGENDA

Events

World of Technology and Science

2 oktober - 5 oktober

Utrecht

Trainingen

Topbanen
Murrelektronik BV

Accountmanager (M/V)

Murrelektronik BV

Zuid-Oost Nederland

Huisman (China) CO., LTD.

Local Discipline Manager Mechanical (China)

Huisman (China) CO., LTD.

Zhangzhou City

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×