Donkervoort duwt koolstofvezels naar massaproductie

3 januari 2019 

Donkervoort Automobielen is voor het eerst in zijn geschiedenis begonnen met het produceren van koolstofvezelonderdelen voor niet-autoproducten. Deze bedrijfsuitbreiding staat naast een nog grotere ontwikkeling. Donkervoort wordt binnen het door de Europese Unie gesponsorde SME2-project namelijk uitgedaagd om in de komende twee jaar een kostenefficiënte massaproductiemethode te ontwikkelen voor zijn Ex-Core-koolstofvezelmateriaal.

Donkervoort ziet deze SME2-uitdaging als een veelbelovende zakelijke kans. In de eerste plaats omdat Ex-Core sterke en lichtgewicht koolstofcomponenten creëert, gericht op gewichtsvermindering bij de massaproductie van elektrische auto’s. Maar als Donkervoort in staat is om de massaproductiemethode voor Ex-Core te ontwikkelen, kunnen zich ook kansen voordoen in andere industrieën.

Het project gericht op Ex-Core-massaproductie bij Donkervoort komt direct voort uit het winnen van de Europese innovatievergoeding in hightech materialen en geavanceerde productietechnologieën. Het gaat hierbij om de volledig in eigen beheer ontwikkelde Ex-Core single-shot koolstofvezelproductiemethode, die meerdere lagen koolstofvezel combineert met een speciaal uitgevonden schuimkern.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Metrology and calibration of mechatronic systems

13 februari - 15 februari

Eindhoven

Time management in innovation

14 maart - 4 april

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×