Draagbaar data-acquisitiesysteem HBM voor supersnelle samplingrates

12 juli 2018 

Met het draagbare data-acquisitiesysteem Gen2tb heeft HBM een nieuw apparaat op de markt gebracht voor high-speed meettechnologie met samplingrates tot 250 MS/s. De Gen2tb is geschikt voor het testen van elektrische netwerken (e-grids) en elektrische aandrijvingen (e-drive), maar ook voor supersnelle mechanische tests en transientdetectie in elektrische toepassingen.

De Gen2tb is de nieuwste aanwinst in de Genesis Highspeed-productlijn van HBM. Het Gen2tb-meetsysteem kan met verschillende, losse data-acquisitiekaarten individueel worden geconfigureerd. Dankzij het modulaire ontwerp van de Genesis Highspeed-apparatuur is het Gen2tb-data-acquisitiesysteem geschikt als instapmodel, maar ook voor professionele gebruikers, die de Gen2tb kunnen gebruiken als een high-end transientrecorder. Het apparaat heeft twee slots, waardoor het een kosteneffectief model is voor meetopdrachten met een beperkt aantal meetkanalen. Het Gen2tb-systeem kan worden geconfigureerd met kaarten tot twaalf kanalen voor stroom en spanning; maximaal vierentwintig kanalen voor fiberoptische digitizers of zestien high-speed sensorkanalen; bijvoorbeeld voor metingen met rekstroken of accelerometers met een samplingrate van 500 kS/s per kanaal. Ook kan een mix van deze signalen worden aangesloten.

De Gen2tb kan dankzij de zeer compacte afmetingen behalve in stationaire meetoplossingen ook prima voor mobiele toepassingen worden gebruikt. Het data-acquisitiesysteem kan aan een pc worden gekoppeld, maar met een geïntegreerde harddisk ook stand-alone worden ingezet.

Bij het data-acquisitiesysteem is de high-speed Perception-software van HBM inbegrepen. Met deze software kunnen zeer grote hoeveelheden data veilig en met een snelheid van meer dan 200 MB/s naar de harddisk worden gestreamd. De Perception-software kan op elk gewenst aantal pc’s worden geïnstalleerd om het data-acquisitiesysteem aan te sturen of de meetdata te analyseren.

AGENDA

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Verbruggen

Manager Assembly & FAT

Verbruggen

Emmeloord

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×