Dutch Optics Centre slaat handen ineen met Thüringen

11 september 2018 

Het Dutch Optics Centre heeft de banden aangehaald met de Duitse provincie Thüringen, een belangrijke regio in de Europese opticasector. Tijdens zijn bezoek aan TNO en de TU Delft vorig week heeft Bodo Ramelow, minister-president van de deelstaat, een intentieverklaring getekend. Ook ASML, de Frederich Schiller Universiteit, Fraunhofer IOF en Zeiss hebben hun handtekening gezet. De partijen gaan zich gezamenlijk inzetten voor de training en uitwisseling van fotonicastudenten. Verder zoekt het Dutch Optics Centre de samenwerking met commerciële partijen om opticatrainingen te verzorgen voor medewerkers in de hightechsector.

De fotonica-industrie groeit snel. Wereldwijd zal de markt naar verwachting met 40 procent stijgen in de komende vijf jaar. Dit betekent dat er een grote vraag naar professionals ontstaat. En daar ligt het probleem, waarschuwt Erik Ham van het Dutch Optics Centre. ‘De sterke groei zorgt voor een tekort aan ‘fotonisch’ getrainde engineers. De mogelijkheden zijn gigantisch en we willen die uitbaten’, aldus Ham. Via de intentieverklaring hoopt het Dutch Optics Centre het probleem gedeeltelijk te kunnen tackelen.

Het Dutch Optics Centre is een expertisecentrum voor high-end optica en optomechatronica, en is geïnitieerd door TNO en de TU Delft. Inmiddels hebben zo’n driehonderd partijen zich aangesloten. Dat is 80 procent van alle Nederlandse bedrijven in de fotonica.

AGENDA

Events

Precisiebeurs

14 november - 15 november

Veldhoven

Benelux RF Conference

28 november

Nijmegen

Trainingen

Design principles for precision engineering

26 november - 30 november

Eindhoven

Outsourcing development & life-cycle management

28 november - 29 november

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Ministerie van Defensie

Officier Elektronica

Ministerie van Defensie

Nederland

Murrelektronik B.V.

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik B.V.

Zuid-Oost Brabant

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×