Endress+Hauser biedt zelfkalibrerende temperatuuropnemer voor de industrie

5 september 2018 

De nieuwste temperatuuropnemer van Endress+Hauser kalibreert automatisch en zelfstandig, zonder onderbreking van het industriële proces. De Itherm Trustsens is daardoor in staat tot inline kalibratie. De hygiënische temperatuuropnemer is bedoeld voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

De compacte thermometer is ontworpen voor hygiënische en aseptische toepassingen. Doordat de sensor zichzelf tijdens de productie automatisch en geheel traceerbaar kalibreert, wordt de kans op ongedetecteerde afwijkingen geëlimineerd. Dit resulteert in maximale productveiligheid en procesefficiëntie. Dankzij de geïntegreerde Heartbeat Technology is het mogelijk om instrumenten doorlopend te diagnosticeren en te verifiëren zonder het proces te onderbreken.

De ontwikkelaars hebben gebruikgemaakt van het natuurkundige fenomeen van het Curie-punt: een specifieke temperatuur waarop de magnetische eigenschappen van een materiaal abrupt veranderen. Dit punt wordt voor de referentiesensor bepaald. Zodra de temperatuur onder deze waarde zakt (bijvoorbeeld na een stoomsterilisatie) kalibreert de primaire sensor zichzelf tegen de referentie.

Omdat het Curie-punt constant blijft, biedt de referentiesensor een stabiele vergelijkingswaarde. Op die manier kalibreert de sensor zichzelf elke keer wanneer het systeem wordt gereinigd of gesteriliseerd, zoals dat gebruikelijk is bij processen in de voedingsmiddelensector en levenswetenschappen.

Grote systemen zijn vaak voorzien van honderden temperatuursensors die meerdere keren per jaar moeten worden gekalibreerd. Hiervoor moet het proces worden onderbroken en de instrumenten worden verwijderd. Met de Itherm Trustsens is dit niet meer nodig.

AGENDA

Events

Precisiebeurs

14 november - 15 november

Veldhoven

Benelux RF Conference

28 november

Nijmegen

Trainingen

Design principles for precision engineering

26 november - 30 november

Eindhoven

Outsourcing development & life-cycle management

28 november - 29 november

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Ministerie van Defensie

Officier Elektronica

Ministerie van Defensie

Nederland

Murrelektronik B.V.

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik B.V.

Zuid-Oost Brabant

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×