Ex-Additive Industries-directeur Daan Kersten stapt over naar Technobis

Paul van Gerven
1 oktober 2020

Technobis Group heeft Daan Kersten aangesteld als ceo. Kersten, de medeoprichter en voormalig directeur van Additive Industries, krijgt de taak om de geïntegreerde fotonica-activiteiten van het Alkmaarse bedrijf uit te bouwen en op mondiaal niveau te brengen. Hij vervangt Daan Koppen de Neve, die het roer overnam toen private equity-fonds Active Capital Company (ACC) vorig jaar een meerderheidsbelang in Technobis verwierf (link in het Engels). Kort daarna werd een kapitaalinjectie van 7 miljoen euro aangekondigd om de activiteiten op het gebied van fotonische detectie op te schalen.

Daan Kersten zal de uitrol van de geïntegreerde fotonica-producten van Technobis leiden.

‘Ik ben er trots op dat ik het vertrouwen krijg over de erfenis van de Nederlandse pionier op het gebied van geïntegreerde fotonica-sensing Pim Kat en zijn team. De fotonica-industrie lijkt op de additive manufacturing-markt toen ik Additive Industries oprichtte: de technologie was bijna volwassen en klaar voor industriële toepassingen. Ik sta te popelen om op deze nieuwe golf in geïntegreerde fotonica mee te gaan’, aldus Kersten.

Een jaar na de overname beseft ACC ‘dat het potentieel van de geïntegreerde fotonica-detectie van Technobis veel groter is dan we hadden kunnen hopen. We zijn dan ook trots en verheugd dat Daan – met zijn trackrecord in het opschalen van hightechbedrijven – Technobis de komende jaren kan helpen dit potentieel te ontsluiten’, zegt ACC-partner Victor Schols.

Kersten verliet Additive Industries eind juni van dit jaar en verkocht zijn belang in het bedrijf aan aandeelhouder Highlands Beheer.