Exlars rollerscrew-actuator kan zware belastingen aan

14 juni 2017 

De FTX-serie van Exlar is voorzien van een high-capacity rollerscrew waardoor de actuator geschikt is voor toepassingen met zware belastingen en hoge inschakelduur. Het hoge dynamische draaggetal van de moer resulteert in een hoge levensduur. Hierdoor is de FTX-serie geschikt als milieuvriendelijk alternatief voor hydraulische actuatoren.

Exlar heeft de FTX-serie op de markt gebracht als nieuwste generatie en vervanger voor de FT-serie. Kenmerken FTX-serie zijn: vier bouwgroottes, maximale kracht 178 kN, slaglengte 150-900 mm, maximale snelheid 1500 mm/s, beschermingsklasse: IP65, vetgesmeerd (smeernippel standaard aanwezig), modulair montagesysteem en optioneel met eindschakelaars.

Door middel van standaard adapters voor vele servomotoren en planetaire vertragingskasten is het zeer eenvoudig de aandrijving te monteren. Hierbij zijn volgende montage mogelijkheden mogelijk: in lijn via een koppeling en parallel montage via een tandriem met reductie 1:1 of 2:1 voorzien van spanrol.

De as van de actuator is leverbaar met een male of female draadeinde. De aluminium behuizing is voorzien van een sleuf. Hierin kunnen optionele montagesystemen zeer eenvoudig worden gemonteerd: voorflens, gaffel aan achterzijde (rear clevis), oog aan achterzijde (rear eye) of draaimomentsteunen aan zijkant (trunion).

Naast de FTX-serie heeft Exlar ook de FTP-serie ontwikkeld. Door de speciale opstelling van de lagering en de robuuste ronde voorflens kan de actuator een perskracht van 355 kN leveren. Ideaal voor applicaties zoals persmatrijzen en metaalbewerkingsmachines. Voor de teruggaande trekbeweging kan tot 130 kN worden geleverd. Door de high capacity rollerscrew kan de actuator minimaal vijf miljoen slagen leveren.

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×