Feda nomineert teams Saxion en HU voor Young Professional Award

5 juli 2018 

Branchevereniging Feda heeft de nominaties bekendgemaakt voor de Young Professional Award 2018. De kandidaten zijn team Robotao van de Saxion Hogeschool Enschede en team Zweefvlieglier van de Hogeschool Utrecht. De winnaar wordt donderdag 4 oktober bekendgemaakt tijdens World of Technology & Science in Utrecht.

Team Robotao bestaat uit vijf studenten met allemaal een verschillende studierichting. Vertegenwoordigd zijn; mechatronica, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en een exchange student telecommunicatie. Het Saxion-team gebruikte een tweearmige Yumi-cobot van ABB om een wifi-router samen te stellen. Het doel is een manier van monteren te ontwikkelen die efficiënter en accurater is dan handmatige montage.

Het HU-team bestaat uit drie studenten. Zij zoomden in op trekkrachten bij het oplaten van zweefvliegtuigen en brachten daar verbeteringen aan, zodat de lierist (die de zweefvlieglier bedient) informatie krijgt waarop hij zijn aansturing kan aanpassen en onderdelen minder onder druk komen te staan.

De Young Professional Award is de prijs vanuit Feda voor studententeams van het derde jaar hbo Mechatronica en Industriële Automatisering. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, multidisciplinariteit, inventiviteit en projectmanagement. De jury bestaat uit leden van de Feda-onderwijscommissie en wordt voorgezeten door Michiel de Ruyter, manager van het Brainport Industries College.

AGENDA

Events

World of Technology & Science

2 oktober - 5 oktober

Utrecht

Trainingen

Advanced mechatronic system design

26 september - 3 oktober

Eindhoven

Time management in innovation

2 oktober - 1 november

Eindhoven

Topbanen
Murrelektronik

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik

Zuid-Oost Brabant

Murrelektronik

Accountmanager Zuid-West Nederland (M/V)

Murrelektronik

Zuid-West Nederland

Solar Nederland

Productmanager Machinebouw

Solar Nederland

Alkmaar

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×