Flexibele analoge en digitale displays Euro Hübner

8 februari 2018 

Euro Hübner introduceert een nieuwe serie analoge en digitale displaymodellen onder de naam Touchmatrix. Het standaard 186 x 64 pixel graphic display maakt een variabele presentatie van tekst, symbolen en units mogelijk. Het display is standaard voorzien van 28 units. Daarnaast zijn ook klantspecifieke units vrij te programmeren. Het omschakelen van de led-backlight is mogelijk in de kleuren rood, groen en geel. Ook kunnen de kleuren afhankelijk van een gebeurtenis worden gebruikt door een eenvoudige programmering, bijvoorbeeld als er een drempelwaarde wordt overschreden. Modulaire configuratie van onder meer analoge en digitale uitgangen, relaisuitgangen en optionele seriële interface en een voedingsbereik van 115 tot 230 V maken het mogelijk om het display flexibel in te stellen voor elke toepassing.

De displays zijn uitgevoerd met twee 16-bit analoge ingangen voor 10 V / 0 ... 10 V / 0 ... 20 mA / 4 ... 20 mA en een zeer nauwkeurige 10 V referentie-uitgang voor potentiometers. Hierdoor kan de procesindicator AX350 worden ingezet voor het weergeven van een groot aantal functies, zoals gewicht, totaalwaarden, sommatie en differentiatie van signalen. De update interval is vrij aanpasbaar. De sampling intervallen kunnen voor elke ingang separaat worden ingesteld.

Model DX355 heeft twee universele HTL-ingangen voor encoders of sensoren met NPN/PNP- of Namur-karakteristiek, een ingangsfrequentie tot maximaal 250 kHz, drie controle-ingangen, een linearisatie-functie met tot maximaal vierentwintig punten en functies zoals verschaling, filtering en start-up-onderdrukking. Optioneel is model DX355 leverbaar met twee incrementele HTL/RS422/TTL-ingangen en een hogere ingangsfrequentie tot maximaal 1 MHz.

De IX350-modellen zijn SSI-displays voor absolute encoders. Ze hebben klokfrequenties tot maximaal 1 MHz en zijn inzetbaar als master of slave. Deze displays bieden een brede inzetbaarheid voor de SSI-formaten binary of gray en een vrij-programmeerbaar resolutiebereik van 13  tot 32 bits voor toepassingen met zowel single- als multiturn encoders. Vrij programmeerbare functies zoals scaling en bit-blanking zorgen voor een uitgebreid toepassingsbereik.

Alle Touchmatrix-displays kunnen met diverse opties en in diverse uitvoeringen worden geleverd.

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×