FMI en Improvia samen in joint venture

Alexander Pil
3 november 2020

FMI en Improvia hebben de krachten gebundeld in een nieuwe joint venture: FMI Improvia Group. In dit samenwerkingsverband worden de complete Improvia Group en de engineering- en productieautomatiseringsactiviteiten van FMI ondergebracht.

Foto: Improvia

Door de joint venture ontstaat een organisatie van meer dan tweehonderd medewerkers, met vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen. De joint venture gaat zich richten op de volledige waardeketen, van consultancy, engineering en realisatie tot en met installatie en service van tools, modules en complete machines voor energie, infra en industrie. Met in het bijzonder een focus op hightech- en productieomgevingen.

De joint venture is een vervolg op de eerdere gezamenlijke activiteiten. In 2014 is, door zowel FMI als Improvia, een doorstart mogelijk gemaakt van HKW Engineering in Hoofddorp. Vanaf dat moment werken de bedrijven al nauw samen. Onder de leiding van de nieuwe ceo, Ronald van Gerwen worden de activiteiten van FMI in Drachten, Best en Aken en de activiteiten van Improvia en Aevo Breda, Hoofddorp, Halsteren, Poznan en Piła in marktbenadering en commercialiteit gebundeld.

‘Hierdoor ontstaat er een multidisciplinair ingenieursbureau en machinebouwer waarin niet alleen de capaciteit groeit maar ook het portfolio aan klanten, competenties en activiteiten toeneemt’, aldus Van Gerwen. Ook de eigenaren Peter van de Goorberg, René de Keijzer, Jurgen Spies en Iwan de Waard zien veel toekomst in de joint venture. Van de Goorberg: ‘De joint venture tussen de ontwikkel- en ontwerpactiviteiten van Improvia en FMI zal nieuwe en uitdagende kansen creëren voor al onze stakeholders, van onze mensen tot aan onze klanten. We zullen groeien in kennis, vaardigheden, ervaring en aanwezigheid.’ac