Fokko Leutscher opvolger Henk Tappel bij Frencken

Alexander Pil
14 december 2016

Per 1 januari is Fokko Leutscher algemeen directeur van Frencken Europe. Hij gaat leiding geven aan de bedrijfsonderdelen van Frencken in Nederland en Amerika. In deze positie volgt hij Henk Tappel op, die onlangs de overstap maakte naar Bronkhorst High-Tech in Ruurlo. Leutscher gaat leiding geven aan 430 medewerkers.

Met de komst van Leutscher haalt Frencken iemand in huis met een goede kennis van de toeleverindustrie. Met twintig jaar ervaring vanuit diverse managementfuncties bij ASM International heeft hij de laatste jaren bijgedragen aan de groei die ASM vooral wereldwijd doormaakt. Met deze expertise zal hij een belangrijke rol spelen bij het verder uitrollen van Frenckens internationale groeiambitie.

Tappel is al sinds 1 november in dienst bij Bronkhorst. Bij het bedrijf uit Ruurlo is hij de beoogde opvolger van algemeen directeur Ben Brussen. Na een succesvolle inwerkperiode van enkele maanden zou Tappel medio volgend jaar de dagelijkse leiding van Brussen moeten overnemen. ‘Na tien jaar toelevering vind ik het fantastisch leiding te gaan geven aan een r&d-bedrijf met een hoogwaardig, eigen product’, aldus Tappel in Link Magazine.