Frits van Hout weg bij ASML

Paul van Gerven
21 januari 2021

Chief strategy officer Frits van Hout verlaat ASML als zijn huidige benoemingstermijn op 29 april 2021 afloopt. Het Veldhovense bedrijf heeft geen opvolger benoemd, maar verdeelt Van Houts verantwoordelijkheden over de overige vijf directieleden.

Frits van Hout vertrekt eind april bij ASML. Foto: ASML

Na met tussenpozen werkzaam te zijn geweest bij ASML vanaf 1984, werd Van Hout in 2009 benoemd tot lid van de raad van bestuur als chief marketing officer. In 2013 werd hij chief program officer voor de ontwikkeling van de euv-activiteiten, waardoor het op een niveau kwam waarop euv algemeen aanvaard werd. In april 2018 nam hij de rol van chief strategy officer op zich, met de nadruk op strategie en strategische leveranciersrelaties.

ASML maakte verder bekend dat Carla Smits-Nusteling en Douglas Grose aan het einde van hun huidige termijn zullen vertrekken als leden van de raad van commissarissen. De raad van commissarissen is voornemens slechts één opvolger voor te dragen: Birgit Conix, die in haar laatste functie cfo van reisorganisatie TUI was.