Gedeelde hightechfabriek in Emmen van start

16 mei 2018 

Anderhalf jaar na de sluiting van de Philips-fabriek in Emmen wordt de doorstart Technologies Added officieel afgetrapt. Technologies Added is een ‘gedeelde’ fabriek die kleine series hightechproducten gaat maken voor startups en mkb’ers. Door in te zetten op slimme productietechnieken en automatisering zijn de faciliteiten in te zetten voor verschillende klanten en blijven de kosten laag; de fabriek denkt concurrerend te kunnen zijn met lagelonenlanden.

Bij de aanvang hebben zes startups hun productie ondergebracht in Emmen: de slimme straatverlichting van Sustainder uit de eigen stad, de in-huis waterrecyclingsystemen van Hydraloop uit Leeuwarden, de interactieve fitnessapparatuur van Embedded Fitness uit Helmond, de producten voor persoonlijke veiligheid van Persafe uit Breda, de hippe scootmobielen van Scoozy uit Delft en de vr-handschoenen van Senseglove, eveneens uit Delft.

Om de productie van al die verschillende systemen in goede banen te leiden, is onder meer Engie betrokken om het gerobotiseerde productieproces te ontwikkelen. Rockwell Automation de industriële automatisering.

Op het moment heeft Technologies Added vijftig mensen in dienst. De initiatiefnemers verwachten binnen twee jaar naar minstens tweehonderdvijftig werknemers te groeien, net zo veel als in de hoogtijdagen van de Philips-fabriek. De locatie moet bovendien uitgebouwd worden tot een ‘Smart Industry Campus’ met voorzieningen voor de moderne maakindustrie zoals opleidingen, een innovatiecentrum waar bedrijven hun productieproces kunnen laten ontwikkelen, en een incubator voor hightech-startups. De locatie is al aangewezen als Fieldlab Smart Industry.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Thermal effects in mechatronic systems

19 maart - 21 juli

Eindhoven

Design for additive manufacturing

10 april - 12 april

Eindhoven

Topbanen
ROC Nijmegen

Docent Elektrotechniek

ROC Nijmegen

Nijmegen

Topcon Positioning Systems

Senior Manager Technical Service

Topcon Positioning Systems

Capelle aan den IJssel

Hembrug Machine Tools

Mechanical Engineer

Hembrug Machine Tools

Haarlem

ENGIE Services Nederland

Technisch Operationeel Beheerder

ENGIE Services Nederland

Veldhoven

Murrelektronik

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik

Zuid-Oost Brabant

Murrelektronik

Hoofd Verkoop Binnendienst (M/V)

Murrelektronik

Breda

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×