Generale repetitie voor Solar Team Twente

Alexander Pil
20 augustus 2019

Afgelopen weekend reed Solar Team Twente met zonneauto Red E op Vliegbasis Deelen. Onder barre omstandigheden oefenen de teamleden met het rijden in konvooi, het uitvoeren van protocollen en met mogelijke scenario’s die tijdens de race in Australië voor kunnen komen zoals inhaalacties, reparaties van kapotte onderdelen en controlestops. Op deze manier bereidt het team zich voor op de Bridgestone World Solar Challenge.

Foto: Jerome Wassenaar

De racesimulatie was georganiseerd door ervaren teamleden van voorgaande edities. Onder begeleiding oefende en evalueerde het solarteam verschillende scenario’s. ‘Het team is afgelopen jaar een ontwerp- en productieteam geweest. Nu is het belangrijk om een raceteam te worden. Dat oefenen we tijdens de racesimulatie’, vertelt Tom Kooyman, woordvoerder van de racesimulatieorganisatie en teamlid van Solar Team Twente 2013. Katrin Semlianoi, teamlid uit 2009, vult aan: ‘De racesimulatie zorgt ook voor een stukje bewustwording. Tijdens het weekend leren de teamleden wat hun bijdrage is tijdens de Bridgestone World Solar Challenge en wat hun taken zijn. Wij ondersteunen het team daarin tijdens dit weekend.’

De weersomstandingheden waren anders dan in Australië. De zon was gedurende het weekend niet te zien en de regen kwam de hele dag uit de hemel vallen. ‘Die regen maakt het rijden in de zonneauto extra uitdagend’, weet Hidde de Vries, die als eerste zonneauto Red E bestuurt tijdens het weekend. ‘De wegen zijn gladder en er komen druppels op de ruit, waardoor we nog voorzichtiger moeten zijn. Het is een goede training om scherp te blijven en gefocust te zijn. Dat moeten we in Australië straks met de warmte natuurlijk ook.’

Op 13 oktober 2019 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, de prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt het Twentse team ruim drieduizend kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent drie verschillende klassen. Solar Team Twente doet mee in de Challenger Class, de Formule 1 voor zonneauto’s.

 advertorial 

Events als een service

Dat u uw (potentiële) klanten niet meer kunt spreken op een beursvloer, betekent niet dat u geen contact meer met ze kunt hebben. Huur Mechatronica&Machinebouw in om uw (online) event of webinar te organiseren. Wij zorgen voor de hosting en registratie, en we bieden online promotie aan om ervoor te zorgen dat uw event een succes wordt. Neem contact met ons op via events@techwatch.nl voor meer informatie over de mogelijkheden en tarieven.