Groningen volgend jaar van start met master werktuigbouwkunde

19 juli 2018 

De kogel is door de kerk; vanaf collegejaar 2019-2020 gaat de Rijksuniversiteit Groningen definitief een masteropleiding Mechanical Engineering aanbieden. De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft haar fiat verleend aan de plannen hiervoor. De RUG werkt al twee jaar aan de opleiding.

Met de masteropleiding wil de Groningse universiteit tegemoet komen aan het gebrek aan hoogopgeleiden werktuigbouwkundigen, met name ook voor het noorden van het land. Een van de specialisaties, Smart Factories, is samen met het bedrijfsleven in Friesland ontwikkeld. Daarnaast zijn er specialisaties in Advanced Instrumentation, Process Design for Energy Systems and Materials for Mechanical Engineering.

De opleiding is overigens tegen het zere been van de drie technische universiteiten. Een formeel bezwaar bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (Duo) van het drietal werd begin deze maand echter weggewuifd. Met ook de goedkeuring van de NVAO op zak staan nu alle seinen op groen om met de opleiding te beginnen. De RUG wil dan ook zo snel mogelijk beginnen met werven. Er wordt op vijftig studenten per jaar gerekend.

AGENDA

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Verbruggen

Manager Assembly & FAT

Verbruggen

Emmeloord

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×