Grote deal Punch Powertrain bij Peugeot Citroën

8 mei 2018 

PSA heeft Punch Powertrain geselecteerd als leverancier voor de versnellingsbakken in zijn hybride voertuigen. De Franse autogroep - die onder meer de merken Peugeot, Citroën en Opel omvat – is vooral geïnteresseerd in Punch’ dubbele-koppelingssystemen die minder componenten bevatten en daardoor lichter en compacter zijn. PSA installeert de volgende generatie van dit ontwerp, met een 48 V motorconfiguratie, vanaf 2022 in zijn hybride auto’s.

De productie van de versnellingsbakken gebeurt in een van de Franse PSA-fabrieken, en dus niet bij Punch zelf. Op termijn zou het gaan om ongeveer achthonderdduizend systemen per jaar, schrijft De Tijd. Financiële details wil Punch niet vrijgeven, maar het zegt wel dat de samenwerking zal bijdragen aan een verdriedubbeling van de omzet tegen 2022.

De deal met PSA is belangrijk voor Punch Powertrain. Het bedrijf - met zijn hoofdkantoor in Sint-Truiden en een belangrijke ontwikkelsite in Eindhoven - heeft vooral veel klanten op de Aziatische markt waar automatische versnellingsbakken meer gemeengoed zijn. PSA is de eerste grote Europese partner voor Punch.

AGENDA

Events

TIV Hardenberg 2018

18 september - 20 september

Hardenberg

Trainingen

Advanced mechatronic system design

26 september - 3 oktober

Eindhoven

Time management in innovation

2 oktober - 1 november

Eindhoven

Topbanen
Nordson

Mechanical Engineer

Nordson

Noord Brabant

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×