Hightech toeleveranciers in tijden van corona: normale gang van zaken waar mogelijk

Jessica Vermeer
Leestijd: 4 minuten

Terwijl het coronavirus over de hele wereld voor onrust zorgt, kunnen de meeste eerstelijnsleveranciers in Nederland hun activiteiten voortzetten. Met een verstoorde keten en uitgebreide veiligheidsmaatregelen zijn NTS, VDL, Technolution en Neways vooral bezig met lopende activiteiten. Demcon moet een tandje bijzetten om aan de vraag naar hun beademingsapparatuur te kunnen voldoen.

Kijkend naar de effecten van de corona-uitbraak op zijn bedrijf, ziet NTS-directeur Marc Hendrikse geen daling van de vraag naar producten. Sterker nog, er is zelfs een lichte stijging. ‘Dat noemen we het pull-in-effect’, legt Hendrikse uit aan Mechatronica&Machinebouw. ‘Klanten plaatsen bestellingen eerder dan normaal, nu ze zeker weten dat de fabrieken nog operationeel zijn.’ Hij stelt dat de eindmarkten waarin NTS actief is – semicon, life science en analytisch – gewoon doorgaan.

Dit kan een uitdaging zijn als de toeleverketen wordt verstoord. ‘In februari is onze fabriek in Shanghai volledig gesloten’, zegt Hendrikse. ‘Die locatie is nu weer volledig operationeel.’ De relatieve onzekerheid betekent dat het bedrijf meer dan normaal opereert in de reactieve modus. ‘We evalueren de vraag van de klant, de mogelijkheden van de leveranciers en het beschikbare personeel op een dagelijkse basis.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.