Indiase aandrijfspecialist investeert in Nederland

28 mei 2018 

Het Indiase Precision Camshafts Limited (PCL) opent een kantoor in Den Haag. De fabrikant van hightech nokkenassen voor onder meer Porsche, Toyota en Ford investeert zo’n 20 miljoen euro in de vestiging in de hofstad wat op termijn vijftig banen zal opleveren. PCL en de Haagse burgemeester Pauline Krikke ondertekenden het contract tijdens de Nederlandse handelsmissie in India.

‘Het was voor ons een logische stap om een kantoor in Nederland te openen, aangezien we al over een sterke afzetmark in Europa beschikten’, aldus PCL-topman Yatin Shah. ‘Nederland heeft een bijzonder aantrekkelijk vestigings- en investeringsklimaat, onder meer door een meertalige arbeidsmarkt en een geschikte geografische ligging. Den Haag is voor ons gunstig gelegen ten opzichte van onze klanten in Amsterdam, Eindhoven en Duitsland.’

Eerder deze maand nam PCL ook het Oosterhoutse Emoss over. Voor 7,4 miljoen euro verwierven de Indiërs een aandeel van 51 procent in de ontwikkelaar en leverancier van elektrische aandrijflijnen en integratie-expertise. Emoss is een toeleverancier voor bus- en vrachtwagenfabrikanten. Onder eigen merk produceert Emoss bovendien elektrische bussen en vrachtwagens, alsmede batterijsystemen. PCL ziet mogelijkheden om de omzet van Emoss de komende vier jaar te vervijfvoudigen.

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×