Itelligence en Harting werken aan genetwerkte digitale productie

5 oktober 2018 

De Duitse technologiebedrijven Itelligence en Harting hebben tijdens de Itelligence World IT Conference in Bielefeld een samenwerking aangekondigd op het gebied van technologie en ontwikkeling. De twee ondernemingen gaan een geïntegreerde rfid-volg- en weegoplossing ontwikkelen voor het volgen van containers tijdens productie op basis van de Harting Mica Edge-computer. Sap-consultant Itelligence zal zijn It.x-connect-oplossing combineren met Mica Edge die zelf de data via rfid vanaf de locatie en de weegprocedures registreert en doorstuurt naar sap-processen.

‘Door onze samenwerking zijn we in staat om een geïntegreerde oplossing te bieden voor de traditionele genetwerkte Industrie 4.0- en iot-scenario’s’, onderstreept Norbert Rotter, bestuursvoorzitter van Itelligence. ‘Ons pilotproject voor snoepfabrikant Cavendish & Harvey is niet alleen ontworpen met het oog op een betere transparantie tijdens de productie, maar ook voor een betere beheersing van de fabricagekosten.’

Het project is ontwikkeld bij het Center for Connected Industry op de FIR, een onderzoeks- en onderwijsinstituut van de RWTH Aachen. De opdracht van Cavendish & Harvey had betrekking op het volgen van containers, dozen en pallets tijdens productie met behulp van sensoren. Alles wordt mobiel, containers ‘leren denken’ en geven automatisch het vulniveau en de status door aan het systeem. Het volledige scenario zal in hoge mate geautomatiseerd zijn met sap-processen tijdens productie die worden voortgezet in de logistieke omgeving.

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×