Machinemarkt stuwt productie industrie

19 juni 2017 

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in april 2,4 procent hoger dan in april 2016. Dat maakt het CBS bekend. De stijging is kleiner dan in maart. Al meer dan anderhalf jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De productie van de machine-industrie was in april ruim 18 procent hoger dan in april 2016. Het is daarmee de grootste groeier. Ook de productie van de transportmiddelen-, de rubber- en kunststof-, en de chemische industrie groeide sterker dan gemiddeld. Daarentegen produceerden de farmaceutische, de voedingsmiddelen-, de metaalproducten- en de elektrische-apparatenindustrie minder dan in april 2016.

Het producentenvertrouwen daalde in mei. Ondernemers in de industrie zijn vooral minder positief over hun verwachte bedrijvigheid en hun orderpositie. Ondanks de daling ligt het vertrouwen van de industriële producenten nog ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar.

Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. De industriële ondernemers in Duitsland waren, in tegenstelling tot hun Nederlandse collega’s, in mei wel positiever. Ze waren vooral positiever over de verwachte bedrijvigheid. Het vertrouwen van Duitse producenten bereikte het hoogste niveau in bijna zes jaar. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie was in april 2,2 procent hoger dan een jaar eerder.

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×