Motrac duikt ook in elektrische aandrijftechniek

4 september 2018 

Motrac vaart een nieuwe koers. Naast het bestaande aanbod in de hydrauliek biedt de Gelderse systeemintegrator nu ook een compleet pakket elektrische aandrijfcomponenten en -systemen voor de mobiele sector aan.

‘Door de alsmaar toenemende aandacht voor het milieu en de steeds strenger wordende wet- en regelgeving, kwam er de laatste jaren steeds meer vraag naar elektrisch aangedreven werkvoertuigen, zoals shovels, wegenbouwmachines en landbouwvoertuigen’, vertelt Motrac-directeur Maarten Vinkesteijn. ‘Hoewel er talloze ontwikkelingen zijn op het gebied van elektrische aandrijftechniek voor voertuigen, blijkt keer op keer dat weinig innovaties echt doorbreken. Als aandrijfspecialist met jarenlange ervaring in de mobiele en maritieme sector hebben we ons gamma uitgebreid met een compleet pakket elektrische aandrijftechniek. Als gevolg daarvan veranderen we onze bedrijfsnaam van Motrac Hydraulics naar Motrac Industries.’

Voor de lage voltages tot circa 130 V is Motrac een samenwerking opgestart met Linde Emotion, onderdeel van Linde Material Handling. Voor de hoge voltages (vanaf circa 400 – 1100 V) heft Motrac een partnership met het Duitse Aradex.

AGENDA

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Verbruggen

Manager Assembly & FAT

Verbruggen

Emmeloord

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×