Nederland moet voor advanced packaging Europese samenwerking zoeken

René Raaijmakers
Leestijd: 5 minuten

Het Chip Integration Technology Center startte twee jaar geleden met lead klanten Ampleon, Nexperia en NXP. Inmiddels is CITC bezig materiaalleveranciers te interesseren in zijn ontwikkelprogramma’s. In een volgende fase richt het centrum zich op leveranciers van backend assemblageapparatuur.

Amper opgericht, kreeg het Chip Integration Technology Center (CITC) in Nijmegen corona voor zijn kiezen. Niet handig voor een organisatie die het vooral moet hebben van kennis uit haar netwerk. Het ontwikkelwerk gebeurt immers niet alleen in het lab in de oudste stad van Nederland maar bijvoorbeeld ook bij de radarspecialisten van TNO in Rijswijk, TNO-Holst in Eindhoven en de talloze labs van klanten. Die laatste zijn overigens vaak op loopafstand te vinden, bij Ampleon, EPR, Nexperia, NXP, PinkRF en Sencio op de Novio Tech Campus. Intussen werkt CITC samen met een paar dozijn partners en lopen er vier programmalijnen: high power, RF, additively manufactured packages en integrated photonics. Tijd om bij te praten met Barry Peet, sinds de start general manager bij CITC.

Wat doet een kersvers ontwikkelcentrum op een terrein waar gevestigde – vooral Aziatische – partijen al decennialang de dienst uitmaken en waar China, Korea en de Filipijnen het leeuwendeel van ’s werelds verpakkingsactiviteiten doen? Bij elkaar zetten de spelers in outsourced assembly and test (osats) zo’n 50 tot 60 miljard dollar om, afhankelijk van welke marktanalist je spreekt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.