HBM lanceert nieuwe lijn signaalconditioners

16 mei 2018 

HBM Benelux heeft een nieuwe lijn industriёle signaalconditioners onder de naam Clipx geïntroduceerd. Met een nauwkeurigheidsklasse van 0.01 en een geïntegreerd, digitaal kalibratiecertificaat voldoet HBM met Clipx aan de eisen die aan de toekomstige, industriёle procescontrole worden gesteld. De Clipx-modules kunnen worden gebruikt in single- of multiple-channel toepassingen, testbanken, productiemachines of productiemonitoring.

Clipx maakt een eenvoudige implementatie mogelijk van elk gewenst aantal stand-alone meetketens of meetsystemen met maximaal zes modules die met elkaar kunnen communiceren. Anders dan conventionele signaalconditioners heeft Clipx geen aparte hoofdmodule voor de dataprocessing. De signaalconditioners zijn flexibel uitgerust met alle gangbare interfaces voor automatisering waarmee ze in alle (digitale) monitoringsystemen kunnen worden geïntegreerd, zoals Profinet, Profibus, ethernet/ip, Ethercat, digitale i/o, en analoog (V/mA).

Met Clipx kunnen zowel analoge als digitale meetketens worden opgezet. De sensoren van HBM zijn optimaal voor de Clipx-signaalconditioners aangepast en leveren meetresultaten die vrij zijn van interferentie. Clipx heeft een nauwkeurigheidsklasse van 0.01, een 24-bit resolutie en een meetbandbreedte van 3,5 kHz.

Clipx voldoet aan de voorwaarden voor de toekomstige, genetwerkte productie en iot. De intuïtieve webinterface maakt aansturing, configuratie en diagnose op afstand mogelijk. Clipx is self-monitoring en voorkomt stilstand van machines dankzij de snelle detectie van problemen (predictive maintenance). Dat is mogelijk dankzij functies zoals constante statusmonitoring, remote diagnose en rekenkanalen. Op de Clipx kunnen halve en volle brug rekstroken, piёzo-elektrische opnemers, potentiometers, Pt100, stroom en spanning worden aangesloten.

AGENDA

Events

Mikrocentrum Precisiebeurs

14 november - 15 november

Veldhoven

Trainingen

Advanced motion control

5 november - 9 november

Eindhoven

Improve the power of your speech

6 november

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×