Onderbrekingsvrije voeding Phoenix Contact voor industriële netwerken

28 juni 2018 

De onderbrekingsvrije voeding Quint DC-UPS van Phoenix Contact kan in bestaande industriële netwerken worden geïntegreerd en zorgt dat installaties ook bij een netuitval zonder onderbreking blijven functioneren. Dankzij de geïntegreerde interface voor Profinet, ethernet/ip, Ethercat of usb is de voeding flexibel en eenvoudig aan het netwerk te koppelen. De voeding is leverbaar met alle netwerktechnologieën in elk van de vier vermogensklassen 5 A, 10 A, 20 A en 40 A.

Het intelligente batterymanagementsysteem met IQ-Technology zorgt voor een optimale benutting van de energiebuffer. De technologie voorkomt uitval door de preventieve analyse van bedrijfs- en accustatussen zoals de verwachte resterende levensduur van de energiebuffer (state of health) en de actuele laadtoestand van de buffer (state of charge). Dit maakt de planning voor het vervangen van de accu mogelijk aan de hand van de verwachte levensduur in maanden. Door de automatische accuherkenning worden aangesloten accutypen automatisch herkend en de aangepaste laadkarakteristiek maximaliseert de levensduur van de energiebuffer. De krachtige acculader met 5 A zorgt dat de energiebuffer zo snel mogelijk weer is opgeladen. Door de hoge accucapaciteiten zijn lange buffertijden mogelijk. Dit waarborgt een continue beschikbaarheid van de installatie.

Door de geïntegreerde interfaces is energiemonitoring, functiebewaking, parametrering van de apparaten en het uitschakelen van de installatie op elk moment en locatieonafhankelijk mogelijk. De bewaking van uitgangsstroom en -spanning alsmede het handmatig in- en uitschakelen van de installatie verhoogt de efficiëntie van systemen. De koudestartfunctie Bat-Start start de voeding ook zonder ingangsspanning. Hierdoor zijn de functietest en de inbedrijfstelling zonder netaansluiting mogelijk. Met de SFB-Technology, die gedurende 15 ms het zesvoudige van de nominale stroom levert, worden standaard installatieautomaten selectief aangesproken terwijl parallel aangesloten verbruikers blijven functioneren. Met een breedte van 35 tot 47 mm en een hoogte van 130 mm zijn de onderbrekingsvrije voedingen ruimtebesparend in de schakelkast te monteren.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Thermal effects in mechatronic systems

19 maart - 21 juli

Eindhoven

Design for additive manufacturing

10 april - 12 april

Eindhoven

Topbanen
ROC Nijmegen

Docent Elektrotechniek

ROC Nijmegen

Nijmegen

Topcon Positioning Systems

Senior Manager Technical Service

Topcon Positioning Systems

Capelle aan den IJssel

Hembrug Machine Tools

Mechanical Engineer

Hembrug Machine Tools

Haarlem

ENGIE Services Nederland

Technisch Operationeel Beheerder

ENGIE Services Nederland

Veldhoven

Murrelektronik

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik

Zuid-Oost Brabant

Murrelektronik

Hoofd Verkoop Binnendienst (M/V)

Murrelektronik

Breda

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×