.Net Bridges HMS voor communicatie tussen operationele en it-systemen

16 mei 2018 

HMS Industrial Networks introduceert de tweede generatie Anybus .Net Bridges voor Profibus, Profinet, Ethercat en ethernet/ip. De .Net Bridge-familie overbrugt de kloof tussen operationele technologie en it, en maakt het mogelijk data van industriële machines aan te bieden aan .Net gebaseerde it-toepassingen. Het resultaat is dat .Net-programmeurs een pc-programma kunnen bouwen dat live data uitwisselt met een plc-systeem, bijvoorbeeld voor statistieken, analyse of onderhoud. 

De basisvoorwaarde voor industrieel iot is dat it-systemen toegang krijgen tot data uit industriële toepassingen. De veldbus- en industriële ethernet-netwerken op de fabrieksvloer zijn echter ontworpen voor realtime communicatie - standaard gescheiden van de it-infrastructuur. De Anybus .Net Bridges omzeilen dit probleem door op te treden als vertalers tussen operationele technologie en it. De bruggen verzenden en ontvangen data tussen de fabrieksnetwerken en de it-platforms door .Net als kader te gebruiken. De communicatie is in een paar minuten opgezet en dit maakt de .Net Bridges tot een snelle manier om iiot te realiseren. 

Door it-systemen toegang te geven tot realtime data vanaf de fabrieksvloer worden predictief onderhoud, KPI-follow-up, machineanalyse, datamining, big-dataverwerking, productiestatistieken mogelijk - zonder daarbij lopende industriële processen te verstoren. Deze oplossing kan worden gebruikt voor een breed scala van use cases, van de eenvoudige overdracht van KPI-waarden, geavanceerde berichten met gestructureerde datatypen, tot de ultrasnelle overdracht van i/o-data voor big data. 

De informatie-uitwisseling wordt vastgelegd in een spreadsheet-template dat bepaalt hoe de data worden gemapt, getagd en gepresenteerd aan it-toepassingen. Het spreadsheet wordt geüpload naar de HMS-codegenerator die automatisch een aangepaste high level C#-api creëert (events en Post-methodes) die eenvoudig direct kan worden geïntegreerd in een .Net-applicatie. Het genereert ook een aangepast gsdml- of xml-bestand voor de plc.

AGENDA

Events

Mikrocentrum Precisiebeurs

14 november - 15 november

Veldhoven

Trainingen

Advanced motion control

5 november - 9 november

Eindhoven

Improve the power of your speech

6 november

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×