Frequentieregelaars Elsto met IP66-bescherming en hogere prestaties

31 mei 2018 

De frequentieregelaars uit de S2U-serie van Elsto zijn nu beschikbaar in beschermingsklasse IP66. Naast de hogere beschermingsklasse zijn de prestaties en besturingskarakteristiek verbeterd. De S2U presenteert drie nieuwe typen met vermogens van 0,4 tot 18,5 kW, voor voedingsspanningen van eenfase-230 V tot driefase-400 V. De compacte S2U IP66-serie is dankzij haar bescherming geschikt voor uitdagende omgevingen. Zo is het koellichaam goed bestand tegen stof, vocht en reinigingsmiddelen. De nieuwe regelaar is bestand tegen een breed temperatuurbereik en heeft een lange levensduur bij een minimaal onderhoud.

De 32 bit processor met geavanceerde igbt-spanningsomschakeling is een van de speciale eigenschappen. Een ingebouwde pid-regelaar en de plc-functies maken de regelaar geschikt voor het aansturen van hvac-systemen. Een standaard emc-filter conform IEC/EN 61800-3 zorgt voor een veilig gebruik, doordat elektromagnetische storingen worden beperkt. Daarbij beschikken de regelaars over slip- en koppelcompensatie in combinatie met een noodstopfunctie. Ook is er een temperatuurafhankelijke draagfrequentieaanpassing en een ingebouwde remchopper.

De frequentieregelaar is te bedienen en in te regelen met het toetsenbord op de voorkant. De regelaar heeft een geïntegreerde logic-functie met mathematische operator. Zo kan de regelaar met de IEC 61131-compatibele Ladder-programmeertaal worden aangepast, zonder dat een plc nodig is. Met dank aan de ingebouwde Modbus-poort en een grote range aan beschikbare communicatieprotocollen (Profibus, Modbus, Devicenet, Canopen, Ethercat en TCP/IP). De drie types zijn voorzien van een RJ45-aansluiting die op een ethernet-netwerk kan worden aangesloten.

AGENDA

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Verbruggen

Manager Assembly & FAT

Verbruggen

Emmeloord

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×