Update software versies Zenon en Zenon Analyzer

31 mei 2018 

Automatiserings- en rapportagesoftware Zenon en Zenon Analyzer zijn nu beschikbaar in een nieuwe update.  Zenon 8.00 en Zenon Analyser 3.20 zijn uitgebreid met functionaliteit voor slimme fabrieken en energiedistributie, evenals nieuwe voorspellende analytische berekeningen. Bij de updates ligt de focus op fundamentele aanpassingen van de productinfrastructuur. Dat leidt tot betere prestaties op het gebied van datadistributie, grids en redundantie als het cyclisch archiveren. Zenon 8.00 kan bijvoorbeeld meer dan tienduizend variabele wijzigingen per seconde in één scherm verwerken door de geoptimaliseerde datadistributie tussen driver en runtime. Dankzij multi-threading en grid-redundantie zijn de prestaties tot 50 procent verbeterd. In stresstests zijn cyclische archiveringsprestaties van 250 duizend variabelen per seconde aantoonbaar gedemonstreerd. Daarnaast kunnen softwarelicenties in de toekomst meer onafhankelijk worden beheerd en zijn meer flexibiliteit en tijdsbesparing mogelijk dankzij geautomatiseerde digitale processen.

De module Extended Trend presenteert opgenomen waarden grafisch in de vorm van een curve. Hierdoor worden ook eerder opgenomen gegevens getoond, alsmede online data die nog niet zijn opgeslagen. Verbeteringen in de engineeringefficiëntie zijn onder meer indexvervanging van curve-variabelen – een vorm van objectgeoriënteerde engineering. Grafische renderings van gearchiveerde data kunnen sneller en meer intuïtief worden ontworpen. Aangepaste en relevante informatie ontvangen is nu eenvoudiger. Voor een sneller overzicht kunnen variabelen in het diagram venster worden gesleept en neergezet. Een configureerbaar popupscherm biedt extra informatie over een specifieke waarde die de trend weergeeft.

Equipment Modeling organiseert een fysiek bestaand systeem in een willekeurig aantal hiërarchisch gestructureerde groepen en eenheden. Variabelen, recepten, functies en archieven en andere meta-informatie kunnen worden toegewezen aan deze equipment-groepen van verschillende projecten. Dit zorgt voor zowel data modeling in de ontwikkelomgeving als in de gebruikersomgeving. Op deze manier biedt  de module een optimaal overzicht van de status van de gebruikte apparatuur. In Zenon 8.00 wordt de Industrial Maintenance Manager-module nu volledig gecombineerd met Equipment Modeling. Machine- en onderhoudsdata kunnen daardoor veel gemakkelijker worden beheerd. Service-intervallen kunnen eenvoudiger worden ingepland en makkelijker worden gepresenteerd.

Zenon Batch Control is een oplossing voor op batch gebaseerde productie in allerlei bedrijfstakken. Het intelligente design en de integratie in Zenon als procesbesturingssysteem voorziet in een snelle implementatie en efficiënte validatie. Hoofdrecepten kunnen automatisch worden vrijgegeven. Daarnaast kan een recept worden gemaakt in een extern programma en vervolgens automatisch worden geïmporteerd en vrijgegeven voor de productie. Dit zorgt voor een consequent geautomatiseerde workflow. Daarnaast is de touch-bediening voor batchrecepten verbeterd.

Zenon 8.00 biedt ook nieuwe functies voor shift management. Procesdata in de Alarm Message List, de chronologische Event List, en in Trends en Reports kunnen nu worden gefilterd op basis van verschuivingen. Informatieve productieanalyse gericht op shiftdata kan nuttig zijn in grote productie-installaties.

Zenon Proces Recorder biedt de mogelijkheid om op transparante wijze fouten en problemen van een event te analyseren. Zo kan de evolutie van een project worden geïllustreerd. Afwijkingen van de huidige staat worden gemarkeerd in de replay mode tabellen. Op die manier kunnen verschillende ontwikkelingsstadia van het project voortdurend worden geanalyseerd met behulp van één tool.

AGENDA

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Verbruggen

Manager Assembly & FAT

Verbruggen

Emmeloord

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×