NTS verzamelt Gelderse vestigingen in Nijmegen

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

NTS voegt zijn locaties in Doetinchem, Nijmegen en Wijchen samen. Het hightechbedrijf investeert daarvoor in een nieuw te bouwen pand op de Novio Tech Campus in Nijmegen. In april gaat de schop de grond in, een jaar later moet het gebouw klaar zijn. In eerste instantie zal het de thuishaven worden van zo’n vijftig engineers, maar er is ruimte voor groei naar tachtig tot honderd medewerkers.

In Doetinchem zit NTS-onderdeel Mecon, dat is gespecialiseerd in mechatronica-engineering. ‘Naast de generieke mechatronica blinkt deze vestiging uit in value engineering en design for manufacturing’, zegt Hans Scholtz, directeur van de NTS-divisie Development & Engineering, waar de drie afdelingen onder vallen. Het Nijmeegse NTS Optel ontwikkelt en bouwt in opdracht van uiteenlopende klanten apparaten en producten waarin optische en opto-elektronische technieken een belangrijke rol spelen. Even verderop in Wijchen heeft NTS een productiesite waar het veel prototypes realiseert.

‘Alleen al uit kostenoverwegingen is het efficiënter om die drie vestigingen bij elkaar te voegen’, aldus Scholtz. ‘Ook begint NTS Optel langzaam uit zijn jasje te groeien. Omdat ze volgend jaar toch uit het huidige pand moeten, ligt een verhuizing voor de hand.’ Op de Novio Tech Campus krijgt Optel grofweg twee keer zo veel ruimte.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.